Afbeelding

Robin Chaigneau nieuwe leider in Olympia's Tour

Sport 36 keer gelezen

NOORDWIJK/MEERKERK • Robin Chaigneau heeft dinsdag de leiderstrui in Olympia's Tour overgenomen van Dylan van Baarle. De Meerkerkse renner pakte door zijn tweede plaats in de etappe voldoende bonificatieseconden om door te schuiven naar de eerste plaats in het algemeen klassement.

De eerste etappe over 144,7 kilometer van Zandvoort naar Noordwijk draaide uit op een topdag voor het Koga Cycling Team. Wim Stroetinga spurtte naar de etappezege en Robin Chaigneau kreeg de leiderstrui om zijn schouders. Precies zoals het vooraf was uitgedacht. De troefkaart van dinsdag was Stroetinga, die vorig jaar in Olympia's Tour drie etappes won. In zijn kielzog zou Chaigneau proberen de eerste plaats in het klassement te pakken. Dat lukte, waardoor de Meerkerker voorlopig de vooruitgeschoven pion in de Koga-formatie zal zijn.

Sprintklassement

Wim Stroetinga won de etappe voor zijn ploegmaat Robin Chaigneau en Jeff Vermeulen. Chaigneau pakte ook onderweg al bonificatieseconden,waardoor hij tevens leidt in het sprintklassement. Hij loste in het algemeen klassement Dylan van Baarle, die gisteren de proloog won, af als leider. Raborenner Van Baarle is net als Chaigneau aan een sterk seizoen bezig en won eerder dit jaar in de Alblasserwaard de Arno Wallaard Memorial.

De etappe van woensdag voert het peloton over 158,5 kilometer naar Gendringen.

Bekijk hier de videoreportage:

http://www.olympiastour.com/Media/Video/1e-etappe-15-mei-2012

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden