Afbeelding

Geurt Mouthaan wint Gedichtenwedstrijd Papendrecht

Algemeen 63 keer gelezen

PAPENDRECHT • De door de Culturele Raad Papendrecht voor de achtste  achtereenvolgende keer georganiseerde gedichtenwedstrijd is gewonnen door Geurt Mouthaan uit Oud-Alblas, met zijn gedicht ‘Vriendschap’.

Hoewel de poëtische inzenders van heinde en verre kwamen, vielen de prijzen dichtbij huis. Annelies Caers uit Alblasserdam kwam met haar gedicht ‘Selmer’ op de derde plaats, Eva Romijn uit Papendrecht eindigde met haar ‘Je bent er niet’ op plek twee en winnaar was Geurt Mouthaan uit Oud-Alblas.

Voor het moment suprême was daar dichter en jurylid Hans Verzijl die de vrij veel belangstellenden onthaalde op een levendige causerie waarin het scheppingsproces van dichten centraal stond. Een scala aan items liet hij daarin de revue passeren zoals thema, inspiratie, versvorm en rijmsoort. Heel gedreven nodigde hij zijn publiek uit om op die vele facetten van het maken van gedichten hun licht te doen schijnen.

Hij werd hierin bijgestaan door lid sectie Letteren Cuna Rupert die vakbekwaam de juiste vragen aan hem wist voor te leggen. Verzijl lardeerde zijn literaire babbel met het zeggen van eigen gedichten en die van anderen, Duidelijk werd die avond dat in de contreien van westelijk Alblasserwaard de dichterlijke aderen volop blijven stromen, hetgeen sectievoorzitter Frans Spaanstra ertoe bracht na afloop weer een editie voor volgend jaar aan de orde te stellen.

Hoofdredacteur  RTV Papendrecht Hans Hulswit was ook aanwezig en hij nodigde het drietal winnaars ter plekke uit om hun pennenvruchten in het programma ‘Papendrecht Cultuur’ te laten klinken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden