Afbeelding

Irene Aaneenbrug wint Stuwtoernooi

Sport 79 keer gelezen

HAGESTIN • Tafeltennisvereniging HTV tekende zaterdag voor de organisatie van het 38ste Stuwtoernooi. De finales van zowel de F- als de H-klasse waren ongekend boeiend en spannend. Als tweede vrouw slaagde Irene Aaneenbrug (VTV) erin de titel in de sterkste categorie op haar naam te schrijven.

“Ons uitgangspunt is dat we iedereen zoveel mogelijk willen laten spelen. Voormalige hofleveranciers als VTV (Nieuwegein) en Gispen (Culemborg) worden niet meer uitgenodigd.

Verdeeld over drie klassen streven we naar een veld van omstreeks veertig deelnemers, voornamelijk uit de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard”, vertelde wedstrijdleider William van Overdam.

Matig bezet

Met negen tafeltennissers was de H-klasse matig bezet. In één poule werd een halve competitie afgewerkt. Titelverdediger Henrik Reijersen van Buuren (HTV) startte met een armblessure. Die bezorgde hem zoveel ongemak dat hij het na drie wedstrijden voor gezien hield.

Ondanks dat werd het in deze klasse een HTV-onderonsje. Met zes overwinningen nam jeugdlid Roland Noteboom de kroon van zijn clubgenoot over. Bianca Rademacher, de enige die Noteboom wist te verslaan, behaalde evenals Wim Koolhoven vijf zeges. Op grond van het onderlinge resultaat eindigde zij als tweede.

G-klasse

De twaalf deelnemers in de G-klasse streden in twee poules om de bovenste vier plekken. Via de kwartfinales, waarin het doek viel voor de 76-jarige nestor Jan Muijderman (HTV), en de halve finales baanden Jaap van Es (HTV) en Paul Anceaux (Leerdam) zich een weg naar de eindstrijd.

Van Es, die in de poulefase nog met 3-1 van Anceaux had gewonnen, stond constant onder druk tegen de linkshandige aanvaller, en kwam er aanvankelijk niet aan te pas: 7-11 en 6-11.

De Everdinger herstelde zich echter knap en won de volgende twee games met 11-9 en 11-7. In de beslissende vijfde game gaf het gevarieerdere spel van de Leerdammer de doorslag: 7-11.

Afvalsysteem

Met achttien spelers was de F-klasse het best bezet. Via drie poules werd dat veld teruggebracht tot acht, waarna het afvalsysteem in werking trad. Drievoudig winnaar en titelverdediger Mario Lenting (HTV) was in de halve finale niet bestand tegen de met noppen spelende Jan de Gans (Lekpongers/Ameide).

Hij was net zo’n outsider als Irene Aaneenbrug (VTV/Nieuwegein, voorheen Tavernie/Nieuwland), die vaker heeft deelgenomen aan het Stuwtoernooi, maar niet eerder de finale bereikte.

De eindstrijd werd een vooral tactisch duel waarin De Gans, via twee keer 11-8, een overtuigende 2-0 voorsprong nam. Het antwoord van Aaneenweg loog er echter niet om. Ze boog haar achterstand om tot 2-2, en won de beslissende game in de verlenging met 13-11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden