Oud-minister Veerman spreker bij Lions Alblasserwaard-Souburgh

Algemeen 65 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Duurzaam ondernemen staat centraal op een bijeenkomst van de Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh in Alblasserdam, op dinsdag 5 februari. Oud-minister Cees Veerman spreekt daar over het thema 'De circulaire economie, afval bestaat niet, biedt grondstof tot nadenken'.

Alle geïnteresseerden in het onderwerp zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden via de website van de lionsclub. De entree is gratis. Het is de vijfde keer dat de lionsclub een bijeenkomst over duurzaamheid organiseert.

Duurzaam ondernemen staat naar de mening van de lionsclub voor het zoeken naar evenwicht tussen een goed bedrijfsresultaat en het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu en de mens.

Vorige sprekers

Eerdere gastsprekers waren dr. Hans Oerlemans, Koos van Oort en Ruud Koornstra die hun visie over milieu, klimaatverandering, duurzaamheid en ondernemerschap belichtten. Vorig jaar was oud-staatssecretaris Pieter van Geel de gast. Hij belichtte de rol van de overheid in de verduurzaming. Zijn conclusie was dat de grootste winst nog steeds zit in het bewust omgaan met energie en grondstoffen.

De lionsclub is van mening dat met een juist, duurzaam en slim gebruik van onze grondstoffen een enorme winst te behalen is.

Functies Veerman

Cees Veerman, de spreker op 5 februari, is een Nederlandse landbouwer, econoom, politicus én inspirerend spreker. Hij was onder meer vijf jaar minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Tegenwoordig is hij voorzitter van Natuurmonumenten. Ook is hij nog steeds landbouwer. Verder was hij voorzitter van een commissie die werd ingesteld om te adviseren over de bescherming van Nederland tegen de gevolgen van de zeespiegelstijging. Daarnaast is hij nog steeds deskundige namens de Vereniging van Waterbedrijven en de Unie van Waterschappen.

De avond van de lionsclub vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden voor de avond kan via: http://www.lions.nl/Projecten/7725/Milieuactiviteiten.html Het aantal toegangskaarten is beperkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden