Afbeelding

'Schetsschuit' om werk te maken van aanpak ongebruikte gronden

Algemeen 49 keer gelezen

REGIO • 'Natuur maken' van ongebruikte gronden en overhoeken; dat is het doel van Stichting Blauwzaam en Nationale Bomenbank BV uit Bleskensgraaf. Zij houden in samenwerking met de Dienst Landelijk Gebied 13 februari daarvoor een zogenaamde Schetsschuit.

Doel van deze bijeenkomst is om in één dag tijd een realistisch beeld te maken van het Blauwzaam Lint. Dit snoer moet cultuurhistorisch waardevolle landschappen, duurzame inititatieven en andere karakteristieke elementen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden verbinden.

Het snoer bestaat uit al aanwezige natuurlijke linten als kades,wegen en groenstroken, maar moet vooral ook gaan bestaan uit tijdelijk aangelegde natuur op nu nog ongebruike gronden en overhoeken.

Om dat te realiseren willen Blauwzaam en de Nationale Bomenbank belanghebbenden en experts tijdens de Schetsschuit vragen mee te denken. 'Wij willen ook nagaan hoe bestaande (beleids)plannen en ons initiatief elkaar kunnen versterken.'

Werkgeversorganisatie

Aan de Schetsschuit, die plaatsvindt bij aannemersbedrijf De Kuiper Noordeloos BV, doen uiteenlopende partijen mee. Op de gastenlijst staan onder meer gemeenten, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer, bedrijven, de regionale VVV, agrarische ondernemers, werkgeversorganisatie VNO-NCW en de provincie Zuid-Holland. 'Het wordt een dag waarin wij met z'n allen onze hersenen zullen moeten laten kraken om tot een goed resultaat te komen', stellen de initiatiefnemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden