Afbeelding

Tienduizendste ei voor de Voedselbank

Algemeen 34 keer gelezen

PAPENDRECHT • De regionale Voedselbanken hebben deze week het 10.000e ei ontvangen van Lions Club Alblasserwaard d'Egelantier.

Voedselbanken van Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam, inclusief Nieuw-Lekkerland, Hardinxveld en Bleskensgraaf, krijgen in het verenigingsjaar 2012-2013 van Lions Club Alblasserwaard d’Egelantier elke maand eieren in het pakket. En met Pasen zal daarmee zelfs het 10.000e ei in de Voedselbank pakketten worden verspreid. Voor dat doel werd vorig jaar de actie Chicken on a Mission gestart.

“Tienduizend eieren. Dat mogen we toch met recht een ‘mEIlpaal’ noemen", lacht oud-Lionspresident Marrie Visser. De bijdrage van de Lions Club wordt mede mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met onder andere Albert Heijn. “Met Pasen zullen we onze krachten ook weer bundelen. Dankzij AH Sliedrecht kunnen we ervoor zorgen dat de klanten van de Voedselbank volgende week in hun pakket de benodigdheden voor een heerlijk Paasontbijt krijgen, met jus d’orange en overheerlijk paasbrood,” aldus Marrie Visser.

De Lions actie Chicken on a Mission startte onder andere vorig jaar 15 september met een inzameling tijdens de Alblasserdamse Havenfestival braderie. Lions Club d’Egelantier is één van de weinige gemengde service clubs en gevestigd in de Alblasserwaard. De club startte in 2003 en groeide sindsdien gestaag. Het Voedselbank ‘eierenproject’ is één van de projecten waar de leden van de club zich op richten. Het project wordt mogelijk door de sponsoring van inmiddels ruim 370 kippen. Zie ook www.chickenonamisson.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden