Afbeelding

Geen spijt van alternatieve datum autocross Meerkerk

Sport 353 keer gelezen

MEERKERK • Onder prima weersomstandigheden hebben de autocrossers zaterdag hun wedstrijdseizoen op de kleibaan aan de Meerkerkse Burggraaf geopend. Tot volle tevredenheid van het organiserende MAC Magneet.

“Een flinke toename van het aantal toeschouwers en niet te vergeten veel meer rijders. Zelfs uit België en Duitsland”, genoot Magneet-voorzitter Goos Middelkoop van de kleine 1000 betalende kijkers. De 150 rijders, verdeeld over maar liefst tien klassen, deden de rest. “Het was vandaag een hoogstaande cross, die volgend jaar nog meer bezoekers verdient.”

Een terechte wens van de preses. Want er was behoorlijk wat paardenkracht verzameld. Gert-Jan Klok was met zijn stockcar helemaal uit het Friese Harkema naar de Alblasserwaard gekomen. “Onze kopman Jan van Driest heeft vele nationale en internationale titels in de wacht gesleept. Nu zit het even tegen. In de eerste ronde heeft hij zijn kroonwiel kapot gedraaid. Hij heeft nu geen tijd om de pers te woord te staan, over drie kwartier moeten we weer rijden. De 650 PK V8-motor moet worden gerepareerd.”

Iets verderop is Willy Snijders uit het eveneens niet in de buurt liggende Maastricht met een simpeler klus bezig. “Ik ben over de kop gegaan, met een klein beetje uitdeuken red ik het wel.”

Debuut

Er waren, gelukkig voor de organisatie en het publiek, ook een vijfentwintigtal regionale rijders te bewonderen. Richard de Kruijk uit Groot-Ammers maakte zijn debuut als autocrosser. “Superspannend. Ik ben van oorsprong motorcrosser, maar de jaren gaan tellen. Dit jaar wil ik kijken of deze sport mij bevalt. Afgelopen winter heb ik, met steun van mijn werkgever Mourik, deze Honda CRX omgebouwd. In de eerste manche belandde ik in een greppel, nu maar hopen dat het zo meteen beter gaat.”

De Lexmondse vrienden Twan Harskamp en Jeffrey Boef, spelers van Lekvogels 2, hadden hun voetbalschoenen eventjes omgeruild voor een middagje crossen. “Ook mijn eerste wedstrijd, maar helaas reed Jeff bij mij binnen en viel ik uit. Ik kan nog rijden, die deuk halen we er een ander keertje wel uit”, kon Harskamp nog wel lachen.

Jeffrey Boef: “Ik probeerde binnendoor af te snijden, maar raakte Twan in de zijkant. Overigens een prima keuze van de organisatie om niet meer op dezelfde dag als in Lopik te rijden. De regio is weer goed vertegenwoordigd.”

Ondertussen hield de speaker het enthousiaste publiek, traditioneel genietend van bier en de hamburgers van Bovekerk, op de hoogte. “En dan nu de Sierra-klasse. Het lijkt wel biljarten, beste mensen. Tik, tak, tik en met een carambole weer een wagen in de sloot.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden