Afbeelding

Meer aandacht voor kunst en cultuur op basisscholen in regio

Algemeen 26 keer gelezen

REGIO • Meer aandacht voor kunst en cultuur op basisscholen in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, dat is het doel van het nieuwe project 'Cultuureducatie met kwaliteit'. De start is op woensdag 26 juni.

Het cultuurproject  is opgezet door de regionale schoolbesturen, de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik, Kunstgebouw en het Nationaal Glasmuseum. Het is de bedoeling datmeer regionale musea en andere culturele instellingen zich bij het project aansluiten.

De aanpak waarbij scholen, musea en andere culturele instellingen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden samenwerken, sluit aan op de visie van minister van OCW, Jet Bussemaker. In de museumbrief van 10 juni schrijft zij: “De samenwerking tussen scholen en musea kan nog verder versterkt worden. Ik verwacht van musea dat zij scholen actief helpen bij de mogelijke invulling van deze leerlijn. Musea zetten met educatie in op het publiek van de toekomst.”

Rekenen

Wethouder Harmen Akkerman: “In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zijn veel scholen die meer aandacht willen besteden aan cultuureducatie. Door de druk op bijvoorbeeld taal en rekenen is er echter onvoldoende kennis en tijd om hiermee aan de slag te gaan. Ik vind het mooi om te zien hoe schoolbesturen, gemeenten en culturele instellingen in de afgelopen periode de handen in een hebben geslagen om een goed doordacht plan te maken."

Het resultaat is een project waarbij volgens Akkerman wordt gewerkt aan een structurele verbetering van cultuureducatie op scholen. "Bovendien zijn er voor de scholen voldoende mogelijkheden om op hun eigen manier invulling aan te geven aan het project.”

Praktijk

Bert van der Lee, directeur bestuurder Openbaar Onderwijs Alblasserwaard-Vijfheerenlanden: “Het plan is met name gericht op het opleiden en trainen van de bestaande leerkrachten. Zij krijgen een algemene training over cultuureducatie maar worden daarna ook begeleid bij de implementatie van cultuureducatie. We willen er zo voor zorgen dat leerkrachten enerzijds kennis opdoen en anderzijds ervoor zorgen dat cultuuronderwijs ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht.”

Startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst op woensdag 26 juni aanstaande worden de scholen in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden geïnformeerd over het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden