Afbeelding

Simav plaatst Kees Bakker Bank bij molens in Streefkerk

Algemeen 58 keer gelezen

STREEFKERK • Molenstichting Simav plaatst woensdag 7 augustus de Kees Bakker Bank in het molencomplex Streefkerk, bij de Achtkante Molen aan de Tiendweg.

Kees Bakker uit Ameide nam vorig jaar afscheid als voorzitter van de Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Hij vervulde die functie veertig jaar. De oud-burgemeester van de gemeente Giessenlanden werd benoemd tot erevoorzitter.

De molenaars van de Simav hebben vorig najaar ter gelegenheid van zijn afscheid aan erevoorzitter Kees Bakker een zitbank aangeboden, die geplaatst zou moeten worden bij de Streefkerkse molens.

Reconstructie

De Simav streeft naar een totale reconstructie van het Streefkerkse molencomplex. De twee zogeheten bovenmolens (Sluismolen en de Hoge Tiendwegmolen) gingen door brand verloren.

Enkele jaren geleden is het fundament van de Sluismolen dankzij onder meer een subsidie van de rijksoverheid gerestaureerd. Het fundament van de Hoge Tiendweg is vorig jaar onderhanden genomen. Daarvoor was onder meer een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuur Fonds beschikbaar.

Subsidie

Op de plaats van de Hoge Tiendwegmolen wordt  de gerestaureerde ondertoren van de Quakernaakse Molen uit Meerkerk herbouwd Voor dat karwei is een subsidie toegezegd door de provincie Zuid-Holland. De restauratie vindt plaats in 2013 en het plaatsen in 2014.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden