Afbeelding

Veel belangstelling voor Zomerschool senioren Papendrecht

Algemeen 27 keer gelezen

PAPENDRECHT - Er hebben zich 250 ouderen aangemeld voor de eerste editie van de Zomerschool voor senioren in Papendrecht. Op maandag 22 juli opende burgemeester Kees de Bruin de Zomerschool. De activiteiten duren tot en met 29 augustus.

De Zomerschool is een initiatief van de ouderenbonden ANBO en PCOB, die in samenwerking met de Brede Welzijnsinstelling (BWI) Papendrecht en de Volksuniversiteit een goed gevuld activiteitenprogramma opstelden.

Rustige tijd

De zomervakantie is een rustige tijd voor veel ouderen. Veel reguliere activiteiten om samen te komen met anderen liggen stil. Omdat ook veel familieleden en buren weg zijn, zorgen de ouderenbonden voor bezigheden en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

Vitaler

Burgemeester De Bruin wees er bij de opening op dat ouderen tegenwoordig steeds vitaler en mondiger zijn. Ook riep hij hen op om zich in te zetten in hun omgeving, via het project 'regie in de wijk'. Mensen die hulp nodig hebben kunnen dankzij dit project op termijn ondersteuning aanvragen in hun wijk.

Heemtuin

Een van de eerste activiteiten van de Zomerschool was een bezoek aan het streeknatuurcentrum en de heemtuin van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard, op donderdag 25 juli. Na een fietstochtje en een gezamenlijke lunch lieten de ouderen zich informeren over flora en fauna in de streek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden