Afbeelding

Gert Schutte onderzoekt bestuurlijke toekomst regio AV

Algemeen 24 keer gelezen

REGIO • Gert Schutte is één van degenen die een onderzoek gaat doen naar de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

De wortels van de oud-voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de GPV (die enkele jaren geleden opging in de ChristenUnie) liggen in de Alblasserwaard. Hij is afkomstig uit Nieuwpoort en werkte als ambtenaar in deze plaats, maar ook voor onder meer de gemeente Giessenburg.

De gemeenten in de regio besloten onlangs een onafhankelijke 'commissie van wijze mannen' onderzoek te laten doen naar drie mogelijke bestuursmodellen voor de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Gert Schutte is de eerste naam die bekend wordt gemaakt; met anderen wordt nog overlegd.

Ingenomen

Burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard is zeer ingenomen met het feit dat Schutte deze taak op wil pakken. "Hij is bekend met de materie, omdat hij nog niet zo lang geleden rond het herindelingsproces op Goeree Overflakkee ook advies heeft gegeven."

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden