Afbeelding

Conditie en lijn leiden in Alblasserdam naar een goed doel

Algemeen 138 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Medewerkers van doet-het-zelfzaak Hornbach in Alblasserdam gaan op zaterdag 7 september een fietstoertocht rijden door de Alblasserwaard om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Duchenne Parent Project. Ondersteuning is daarbij welkom.

“Het fietsen is vorig jaar begonnen doordat er een paar collega’s iets aan hun conditie en lijn wilde gaan doen en aangemoedigd werden door een paar collega’s die al jaren op de racefiets stappen om kilometers te maken”, vertelt Jan Roza van Hornbach, één van de initiatiefnemers.

“We hebben toen met ongeveer tien collega’s van Hornbach Alblasserdam de Grand Depard Toertocht in Rotterdam gereden van 65 kilometer, die georganiseerd werd door Vacansoleil 4 Challenge. We hebben toen ook wielrenshirts laten maken in de Hornbachstijl met onze namen op de rug.”

Bedoeling

Het was vanaf dat moment de bedoeling om vaker met elkaar aan tochten deel te nemen, maar ze werken in een winkel die ook op zaterdag open is. Aangezien vrijwel alle tochten op zaterdagen zijn, is het niet veel meer gelukt om samen te rijden.  Wel is er een groepje collega’s dat regelmatig met elkaar gaat trainen en tochten rijdt. Roza: “Vaak rijden we ook alleen omdat we niet allemaal bij elkaar in de buurt wonen.” Zo zijn er in de afgelopen maanden tochten gereden in Breda, Den Bosch, Apeldoorn, rondom Nijmegen, de Utrechtse Heuvelrug en afgelopen juni weer in Rotterdam. Ook rijden ze tochten van Tour du Jour, die op zondag gereden worden.

“Omdat we al met vijf collega’s van plan waren om aan de Ronde van de Alblasserwaard deel te nemen, kwam onze collega Mariska met het idee om er een sponsortocht van te maken, omdat het zoontje van drie jaar van een goede vriendin van haar de Ziekte van Duchenne heeft. Ze vroeg of we daar aan wilde meewerken. Natuurlijk wilden wij dat wel”, vervolgt Roza.

Toezeggingen

De deelnemers kregen al heel snel de toezegging van hun vestigingsmanager Tiddo Potgieser, die ook meefietst, dat het filiaal het binnengehaalde bedrag zou verdubbelen tot een maximum van 3000 euro. “Na goedkeuring van onze directie hebben we ook alle andere Hornbachfilialen benaderd om collega’s mee te laten rijden en om te sponsoren.

Inmiddels zijn er circa vijftien collega’s en ongeveer tien vrienden die meerijden in deze door Wielerlandontour.nl georganiseerde tourtocht. Er rijden collega’s mee op de 60, 90, 120 en twee vrienden rijden de 160 kilometertocht.

Sponsoren

Sponsoren kan door een vast bedrag of per kilometer. Mensen kunnen ook zelf geld overmaken op http://duchenne-parent-project.geef.nl/hornbach-fietst-voor-kevin. Iedereen mag ook zelf mee fietsen, maar het zou dan wel fijn zijn als er voor sponsors wordt gezorgd. Roza: “De inschrijving is officieel al gesloten, maar ik heb contact met de organisatie gehad en er kunnen nog mensen inschrijven. Er kan alleen op de dag zelf niet meer ingeschreven worden.” Op dit moment staat de teller op ongeveer 7500 euro aan toezeggingen en donaties. De deelnemers willen graag minimaal 10.000 euro kunnen overmaken voor hulp aan mensen met de Ziekte van Duchenne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden