Afbeelding

Alblasserwaarders fietsen Nederland rond voor hoop

Algemeen 180 keer gelezen

REGIO • Twee teams uit de Alblasserwaard doen 5 tot en met 7 september mee aan Rondje Nederland. De deelnemers fietsen 48 uur non-stop 1.200 kilometer Nederland rond voor het goede doel.

Rondje Nederland wordt georganiseerd door Cylcle for Hope, dat uit gaat van Stichting De Hoop in Dordrecht. Ieder team bestaat uit twaalf wielrenners die elkaar in drie subteams in estafettevorm afwisselen. Ieder subteam rijdt vier etappes.

Twee teams

Vanuit de regio doen twee teams mee: team Alblasserwaard in bedrijf en Alblasserwaardse Hope Stoempers. In de teams zitten deelnemers uit onder andere Papendrecht, Giessenburg, Hardinxveld en Goudriaan.

Fysieke uitdaging

Het belooft een zware fysieke uitdaging te worden om de 1.200 kilometer in 48 uur tijd te halen. De tocht gaat dag en nacht door, ongeacht de weersomstandigheden. De teams starten op donderdagmiddag 5 september in Zuid-Limburg, fietsen dan via Noord-Brabant en Zeeland richting het noorden. Daarna gaan ze de Afsluitdijk over richting Friesland, en vervolgens weer terug naar Limburg.

Goede doelen

De teams hebben zich laten sponsoren om geld op te halen voor drie doelen:

- De Ommekeer, waar mannen hun verslaving en problemen overwinnen en opnieuw hun rol als man, echtgenoot en vader opnemen. Geloof in verandering voor mannen en hun familie.

- Ruchama, waar de allerzwaarste groep hulpbehoevenden wordt opgevangen, Mannen en vrouwen waar in de hulpverlening nergens meer plek voor is. De Hoop gelooft niet in hopeloze gevallen, daarom biedt De Hoop deze mensen, die niet bij andere hulpverlening terecht kunnen, toch de nodige begeleiding ondanks dat deze niet wordt vergoed.

- René Kids Centre in Namibië, hier ontvangen 70 kinderen scholing, voedsel en liefdevolle begeleiding. Daarnaast wordt elke week voor ongeveer 500 kinderen een onbezorgde middag georganiseerd met zang, dans en spel.

Team Alblasserwaard in bedrijf sponsoren kan nog steeds via http://www.cycleforhope.nl/deelnemers/details/actionId/382.

Track & trace

De teams beschikken over een track & trace systeem, waardoor ze 5 tot en met 7 september live te volgen zijn via www.cycleforhope.nl/live.

Team Alblasserwaard in bedrijf is ook te volgen op Twitter via @teaminbedrijf en of Facebook via www.facebook.com/alblasserwaard.inbedrijf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden