Afbeelding

Derde Loop naar de Pomp in Noordeloos

Sportt 144 keer gelezen

NOORDELOOS • De beslissende fase breekt aan in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2013. De zesde loop in de serie van acht is op zaterdag 7 september de Loop Naar De Pomp in Noordeloos.

Het is de derde editie van het evenement in Noordeloos, waar de loop sterk leeft. De afgelopen twee jaar meldden meer dan vierhonderd deelnemers zich aan en de publieke belangstelling in het fraaie dorpje in de Alblasserwaard is groot. Plaatselijke sponsoren schenken een loopshirt aan dorpsbewoners die meelopen en naast het prijzengeld voor de top drie in elke wedstrijdcategorie is er ook een prijs voor de beste loper uit Noordeloos zelf. Daarnaast geldt voor de verbetering van het parcoursrecord een beloning van 100 euro.

De top zes van het klassement wordt tot dusverre gevormd door lopers die aan de eerste vijf wedstrijden van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit deelnamen. Lijstaanvoerder Arjan Kaashoek woont op loopafstand van Noordeloos en zal zijn eerste plek zeker proberen te verdedigen.

Ook Kaashoeks naaste belagers worden aan de start verwacht en dat geldt ook voor de nummer 7 in het klassement, Albert Meijer. Hij is de topfavoriet voor de overall eindzege. In het eindklassement worden van alle lopers de slechtste drie resultaten weggestreept. Daardoor kan de tussenstand bedrieglijk ogen. Meijer liet dit jaar namelijk de halve marathon van Dordrecht aan zich voorbij gaan.

Favorieten

Regionale favorieten in de Loop naar de Pomp zijn onder anderen Nabil Karimi en Henkjan den Braven. Gorcumer Karimi moet net als Meijer in staat worden geacht het parcoursrecord te verbeteren van Ronald Bassa, die vorig jaar 33,23 liep over de tien kilometer.

Anne Zijderveld is de eerste vijf lopen vrijwel ongenaakbaar geweest bij de dames. Cora Vlot en Gerda Huiskamp, de nummers twee en drie in het Grote Rivieren Loopcircuit tot zover, lopen waarschijnlijk mee naar de pomp in Noordeloos. Meervoudig NK-winnares bij de masters Agnes Schippers is echter mogelijk Zijdervelds grootste rivale. Zijderveld is houdster van het parcoursrecord in 38,29. Het persoonlijk record van Schippers is 37,30.

Parcours

Start en finish liggen bij de pomp in de dorpskern. Vanaf de Botersloot 15 is er een parcours over tien kilometer uitgezet voor de wedstrijd- en prestatieloop. Het startschot klinkt om 14.00 uur. Recreanten kunnen een uur daarvoor ook starten in een loop over vier kilometer en om 12.30 uur begint een jeugdloop over 1,4 kilometer.

Voorinschrijven is tot en met 3 september mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kan ingeschreven worden bij het startpunt. De Loop Naar De Pomp is een Atletiekuniewedstrijd in de categorieën Msen, M35, M45 en M55, Vsen, V35 en V45.

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden