Afbeelding

Alblasserwaardse vlinders in mineur, libellen in de lift

Algemeen 33 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het gaat slecht met veel vlindersoorten, terwijl het de meeste libellen voor de wind gaat. Dat is de kernboodschap van het boek Dagvlinders en libellen in de Alblasserwaard, wat op donderdagavond 10 oktober gepresenteerd wordt.

Voor het eerst worden alle soorten vlinders en libellen die in de regio voorkomen in één boek beschreven. Tientallen vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) hebben in de afgelopen jaren veel tellingen verricht. De gegevens die ze daarmee verzameld hebben, vormen de basis van het boek.

In het boek wordt veel praktische informatie gegeven: hoe je al die soorten uit elkaar kunt houden, waar ze in de Alblasserwaard zijn aan te treffen en hoe je het vlinders en libellen naar de zin kunt maken. Het rijk geïllustreerde boek is geschikt voor leken en kenners en inspireert volgens de makers om zelf naar vlinders en libellen op zoek te gaan.

Boekpresentatie

De boekpresentatie is vrij toegankelijk, vindt plaats in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1, in Papendrecht (op de grens met Wijngaarden en begint om 20:00. De zaal is om 19:30 geopend. Na de boekpresentatie is het boek (144 pagina’s in kleur) verkrijgbaar bij de NVWA en in de regionale boekhandel voor 15 euro.

Meer informatie: www.nvwa.eu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden