Afbeelding

Meer capaciteit dankzij nieuwe elektriciteitskabels in Alblasserwaard

Algemeen 55 keer gelezen

MOLENWAARD – Netbeheerder Stedin verlegt en vernieuwt in verband met de verzwaring van de Lekdijk een aantal elektriciteitskabels, waardoor meer capaciteit beschikbaar komt voor woningen en bedrijven in de gehele Alblasserwaard.

Ook neemt Stedin eind dit jaar in Streefkerk twee nieuwe transformatorhuisjes in gebruik. Het huidige elektriciteitshuisje op de Dorpsstraat verplaatst de netbeheerder naar de Randweg. Dit gebeurt op verzoek van Waterschap Rivierenland en de gemeente Molenwaard, in verband met de versterking van de Lekdijk.

Leveringszekerheid

Ook het tweede elektriciteitshuisje komt aan de Randweg te staan. De nieuwe voorzieningen zorgen voor een verbeterde leveringszekerheid. De gevels van de twee nieuwe stations in Streefkerk worden voorzien van beplanting.

Via de transformatorhuisjes wordt de elektriciteit vervoerd naar de tienduizenden klanten van Stedin in de Alblasserwaard. Een paar kilometer verderop is de netbeheerder in Langerak-Zuid ook aan de slag met het realiseren van een compleet nieuw verdeelstation.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden