Afbeelding

Op diverse plekken stormschade in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Algemeen 266 keer gelezen

REGIO • Op verschillende plekken moesten maandag hulpdiensten in actie komen als gevolg van de harde wind.

Vanuit verschillende plaatsen kwamen meldingen binnen van onder meer omgewaaide bomen. Zo was 's ochtends de Broekseweg in Ameide enige tijd afgesloten door een omgewaaide boom (zie foto's). De A15 werd ter hoogte van Alblasserdam in de richting van Gorinchem korte tijd afgesloten vangwege takken die op het wegdek waren gewaaid.

Een omgewaaide boom zorgde voor een blokkade op de provincialeweg N216, ter hoogte van rotonde bij de Melkweg, richting Langerak. Ook kwamen er meldingen van het Voorwaartsveld en het Hoogeind in Leerdam, de Zouwendijk in Meerkerk, de Van der Kooistraat in Nieuw-Lekkerland, de Doelakkerweg in Ameide, de provincialeweg N214 ter hoogte van Goudriaan, de Achterdijk in Arkel (zie foto's van Etiënne Hessels), de Breezijde in Nieuwland (zie foto's van Etiënne Hessels), de Brederodestraat in Alblasserdam en de Beatrixstraat in Oud-Alblas. In Heukelum kwam een elektriciteitskabel in de knel door een omvallende boom.

Overlast

De korpsen van Brandweer Zuid-Holland Zuid moesten in totaal 175 keer in actie komen. Daarbij bleef het bij overlast van losgewaaide gevelplaten, takken op de weg en omgewaaide bomen. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. "En volgens het KNMI hebben we het inmiddels het ergste wel gehad", stelde een woordvoerder net voor het middaguur.

Ook Waterschap Rivierenland kwam meerdere keren in actie. 'In de Vijfheerenlanden waren er veel meldingen van takken op de weg', meldt het waterschap in een persbericht. 'Zowel in de Alblasserwaard als in de Vijfheerenlanden zijn bomen omgewaaid langs wegen die Waterschap Rivierenland beheert. Medewerkers van het waterschap ruimden de afgewaaide takken op. De omgewaaide bomen werden verwijderd. Dit om te voorkomen dat ze gevaar of overlast op deze wegen opleveren.

Als inwoners van het gebied takken of omgewaaide bomen op wegen in het beheer van Waterschap Rivierenland zien, dan kunnen ze contact opnemen met het waterschap: 03434-649090.

Meer foto's van Etiënne Hessels van de stormschade in Arkel en Nieuwland zijn te zien op www.facebook.com/pages/P2000zuidhollandzuid/413143205435210.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden