Afbeelding

Elco Brinkman neemt fotoboek Panorama Alblasserwaard in ontvangst

Algemeen 108 keer gelezen

DEN HAAG - Fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer Elco Brinkman nam maandag het eerste exemplaar van het fotoboek “Panorama Alblasserwaard’ in ontvangst in de Eerste Kamer.  

Hij kreeg het boek van fotograaf Eppo Notenboom en uitgever Peter Egge van Uitgeverij Watermerk. De CDA politicus is zoon van oud-burgemeester Bram Brinkman van Hardinxveld-Giessendam (1953-1980) en is opgegroeid in de Alblasserwaard.

Sporen van vroegere veenrivieren, beschermde dorpsgezichten en oude vestingstadjes. Dit fotoboek van Uitgeverij Watermerk laat zien hoe een eeuwenoud en ruig veengebied tussen de Merwede, Lek, Noord en Linge,  zich ontwikkelde tot de huidige waard.

Waterhuishouding

De foto’s van Eppo Notenboom tonen de bijzondere waterhuishouding van de Alblasserwaard, met het beroemde molencomplex Kinderdijk, maar ook tal van andere poldermolens, een ooievaarsdorp, eeuwenoude boerderijen, monumentale dorpskernen en veel meer. De Alblasserwaard gonst van industriële en agrarische bedrijvigheid. Ook die is verbeeld in dit boek.

De teksten van het boek zijn van historicus Dik Vuik. Het luxe boek telt 128 pagina’s, is tweetalig (Ned/Engels) en heeft 284 kleurenfoto’s, waaronder vele panorama- en luchtfoto’s.

Donderdag staat een interview met Eppo Notenboom en Peter Egge in Het Kontakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden