Afbeelding

Wethouder: 'Jeugdwerkloosheid moet hoger op agenda'

Algemeen 8 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink van de gemeente Giessenlanden moet de jeugdwerkloosheid in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden gaan aanpakken. Ze is maandag als regionaal ambassadeur.

Er zijn in de regio zo’n 570 jeugdwerklozen. Dat is lager dan het gemiddelde, maar moet worden teruggebracht naar 170. In het actieplan van de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden wordt gezocht naar korte en lange termijn oplossingen om de arbeidspositie van jongeren te verbeteren. Er wordt onder andere gekeken of opleidingen voldoende aansluiten en gewerkt aan het creëren van draagvlak bij werkgevers. 

Werkgevers

Met  het ambassadeurschap van Van Leeuwen moeten die acties een impuls krijgen. Van Leeuwen: “Ik heb veel zin om dit op te pakken. Dat zal zich met name uiten in contacten met werkgevers, zodat jeugdwerkloosheid bij hen nóg hoger op de agenda komt te staan.”

Werkbezoek

Mirjam Sterk bracht maandag een werkbezoek aan de regio. De bedoeling daarvan was om een verbinding te leggen tussen verschillende partijen in de regio en om afspraken te maken over acties en oplossingen. Ook hebben Sterk en Van Leeuwen, samen met jongeren die werk zoeken, een bezoek gebracht aan Damen Shipyards.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden