Afbeelding

Oud-inwoonster Groot-Ammers schrijft kinderboekenweekgeschenk Aruba

Algemeen 115 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Charlotte Doornhein, oud-inwoonster van Groot-Ammers, mag het Arubaanse kinderboekenweekgeschenk van 2014 schrijven. 

Doornhein woonde zestien jaar lang in het Alblasserwaardse dorp en bezocht er de basisschool. In september van dit jaar verscheen van haar het boek ‘Curacao voor kinderen met lef’. Ze vindt het ‘een hele eer’ om het Arubaanse kinderboekenweek te mogen schrijven.

“Ik ben heel erg blij”, zegt ze in een persbericht van haar uitgever. “De Cariben maakt deel uit van mijn familie. Mijn grootouders hebben tussen 1950 en 1975 op Aruba en Curacao gewoond. Mijn moeder is opgegroeid op de eilanden. Zelf heb ik met mijn gezin vijf jaar op Curacao doorgebracht. Een fijne tijd. De Cariben hebben een speciale plek in mijn hart. Mijn boeken spelen zich af in Nederland, Hongarije of de Cariben. Mensen die mijn Caribisch getinte boeken lezen, zeggen vaak dat ze echt kunnen voelen dat ik van de Cariben hou. Met deze boeken probeer ik bruggen te slaan tussen Nederland en de Cariben.”

In haar kinderboekenweekgeschenk wil de schrijfster een Arubaans feest met veel traditie en rituelen verwerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden