Afbeelding

Waterschap voorbereid op storm en hoogwater

Algemeen 55 keer gelezen

REGIO • De voorspelde noordwesterstorm die vanmiddag, vanavond en vannacht over het land raast, zal in de nacht gepaard gaan met hogere waterstanden, vanwege de combinatie met springtij.

De waterstanden in Krimpen aan de Lek en Dordrecht leiden tot verhoogde waakzaamheid. De hoogwaterpiek wordt mede afhankelijk van de locatie zo rond vrijdagochtend 06.00 uur verwacht. De dijkbeheerders in het gebied Alblasserwaard en Alm en Biesbosch zijn alert en het waterschap is opgeschaald.

Polder Nieuwland

Het waterschap verwacht geen problemen voor de polder Nieuwland, dankzij de recent versterkte kade. De verwachte waterstand blijft ver onder de stand waarvoor de kade ontworpen is.

Alertheid

In Werkendam wordt vannacht een hoogwaterpiek verwacht. Twee kades fungeren daar als buffer voor de werkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd voor het dijkverbeteringsproject Werkendam. De aannemer bewaakt de kades tijdens de hoogwaterpiek. Uit de laatste toets van 2006 is gebleken, dat een bepaalde deel van de Merwededijk bij Werkendam niet stabiel genoeg is. Wanneer de rivierwaterstand erg hoog is, bestaat de kans op verzakking van de dijk. Om weer aan de veiligheidsnorm te voldoen, is het Waterschap dit dijktraject aan het verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden