Afbeelding

Arno Wallaard Memorial nu ook door Lexmond en Nieuwpoort

Sport 71 keer gelezen

MEERKERK/REGIO • De achtste Arno Wallaard Memorial doet dit jaar voor het eerst ook Lexmond en Nieuwpoort aan.

De Alblasserwaardse wielerklassieker maakt deel uit van de UCI Europe Tour in de klasse 1.2. Vergelijkbare koersen zijn de Ster van Zwolle en de Ronden van Noord-Holland, Drenthe en Overijssel. De Arno Wallaard Memorial wordt verreden op zaterdag 19 april.

Kasseien

De klassieker heeft een afstand van 192 kilometer. Direct na de start in Meerkerk gaat het peloton via het Lakerveld naar Lexmond. Vanuit Lexmond wordt de Lekdijk genomen naar Nieuwpoort, waar de doorgang smal is en mini-kasseienstroken opdoemen. Hier zou het peloton zomaar eens kunnen breken.

Net als vorig jaar jaar voert het parcours de renners ook weer over de Ammersekade. In de polder werden de mannen in de editie 2013 van de jongens gescheiden. Tegen zessen valt de beslissing in de afsluitende lokale ronden. Dat was vorig jaar een prachtig wielerspektakel met Coen Vermeltfoort als winnaar.

25 Ploegen

In de Arno Wallaard Memorial komen 200 renners aan het vertrek: 25 ploegen van 8 coureurs. Er komen zelfs afvaardigingen uit Paraquay, Litouwen en de Filipijnen.

Verder heeft de organisatie vier Nederlandse clubsteam uitgenodigd: uiteraard het mee organiserende RC Jan van Arckel, buurtvereniging De Mol uit Dordrecht, De Jonge Renner en de Noordelijke Wielervereniging Groningen.

www.arnowallaardmemorial.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden