Afbeelding

Fabio Jakobsen aast op revanche in Omloop Alblasserwaard

Sport 113 keer gelezen

HEUKELUM – Vorig jaar ging de Omloop van de Alblasserwaard, de juniorenversie van de Arno Wallaard Memorial, al vroeg de mist in voor Fabio Jakobsen. Dit jaar is hij erop gebrand om een gooi te doen naar de zege in de koers in zijn trainingsgebied. “Ik hoop de stijgende lijn door te trekken.”

In 2013 had hij zijn zinnen gezet op een goed resultaat in de Omloop van de Alblasserwaard, maar na vijftien kilometer konden zijn plannen feitelijk al de prullenbak in. “Twee renners voor me haakten met hun sturen in elkaar en die val kon ik niet ontwijken”, herinnert de zeventienjarige inwoner van Heukelum zich.

“Ik ben daarna wel doorgereden, maar kwam niet meer vooraan en in de lokale ronden werden we uit koers genomen. Gelukkig kan ik snel een knop omzetten en dacht direct: volgend jaar nog een kans.”

Parcourskennis

En die wil hij op 19 april met beide handen aangrijpen. Parcourskennis is daarbij uiteraard een voordeel. “Ik heb het rondje al een paar keer gereden en voor ik naar bed ga visualiseer ik wat er allemaal kan gebeuren. Tijdens trainingen rijd je ook vaak zat op delen van het parcours. Naar gelang de windrichting en -sterkte weet ik precies waar het op de kant zal gaan.”

Moraal

De wind en de Alblasserwaardse polder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat bevalt Jakobsen wel. “Ik heb graag veel wind waarbij het peloton in waaiers uiteen wordt geslagen. Dan blijft er slechts een man of twintig over en is de koers overzichtelijk. Tevens zou ik regen geen probleem vinden. Er zijn renners die daarvan balen en dat geeft mij juist moraal. De omstandigheden zijn dan voor iedereen hetzelfde, dus daar moet je zo goed mogelijk mee omgaan.”

Goede aanloop

Het is duidelijk dat hij voor eigen publiek veel wil laten zien en hij kent een goede aanloop. In België reed hij al prima in diverse koersen, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne. En deze maand was daar de prachtige zege in de Omloop van Noord West Overijssel.

“De Omloop van de Alblasserwaard staat al vrij vroeg in het seizoen op het programma. Dan is het handig om al in het buitenland wat koersen te hebben gereden. Ik voel me steeds beter worden, dus ik hoop die stijgende lijn door te kunnen trekken en te kunnen schitteren in Meerkerk.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden