Afbeelding

Arno Wallaard Memorial steeds meer een échte klassieker

Sport 93 keer gelezen

MEERKERK – Kan het nog mooier en beter? Jazeker! De Arno Wallaard Memorial 2014 wordt de overtreffende trap. Met recht de mooiste polderkoers van Nederland. En meer en meer een échte klassieker.

De Arno Wallaard Memorial, met start en finish op de Burg. Sloblaan in Meerkerk, is een UCI 1.2 koers. Er komen 200 renners (25 ploegen van 8) aan het vertrek, die worden weggeschoten voor een koers over maar liefst 192 kilometer. Een klassieker, zegt u? Nou en of! Voor het eerst is de dorpskom van Lexmond in het parcours opgenomen, waar de ‘kasseien’ opdoemen.

Hetzelfde geldt voor Nieuwpoort, de kleinste stad van Nederland die door het peloton doorkruist wordt. En na de primeur van vorig jaar zit ook de Ammersekade weer in de route. Het wordt voorwaar genieten geblazen voor de rechtgeaarde wielerliefhebber en, zeker als het stevig waait, flink afzien voor de renners.

Commentaar

De Arno Wallaard is via een livestream te volgen op internet. Ditmaal worden de beelden zelfs voorzien van commentaar. Andermaal een huzarenstukje in de polder.

Kijk mee op:

www.arnowallaardmemorial.nl

www.awmlive.nl

www.hetkontakt.nl/alblasserwaard

Via Twitter is het koersverloop te volgen op: @AWM_live.

Op zijn duimpje

Er staan in Meerkerk ploegen uit binnen- en buitenland aan de start. Merijn Korevaar (Rabobank Developmentteam) uit Groot-Ammers is er helaas niet bij. Hij koerst deze zaterdag in België; Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Dan moet regionale vuurwerk maar van Robin Chaigneau komen. De oud-Meerkerker, tegenwoordig woonachtig in Vuren, kent het parcours op zijn duimpje. Maar als thuisrijder rust op zijn schouders extra druk. Chaigneau heeft concurrentie van andere favorieten als Dylan Groenewegen, Johim Ariesen en oud-prof Alex Rasmussen.

Omloop

Op zaterdagochtend wordt de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren verreden. Namens RC Jan van Arckel hoort Fabio Jakobsen tot de uitgesproken kanshebbers, maar dan zal hij wel moeten afrekenen met de winnaar van verleden jaar, Stefan Kreder. En net als Jakobsen is Kreder al vroeg in het seizoen in vorm.

Programma zaterdag 19 april

Programma in hoofdlijnen:

09:30 uur, start Omloop van de Alblasserwaard

12:14 uur, finish Omloop van de Alblasserwaard

13:30 uur, ploegenpresentatie AWM

14:30 uur, start Arno Wallaard Memorial

14:45-15:45 uur, handbikewedstrijd op het parcours van aankomst

16:17 uur, eerste doorkomst Meerkerk

18:00 uur, vijf finaleronden door Meerkerk

18:47 uur, finish AWM

Winkels

De winkels op het Raadhuisplein in Meerkerk zijn zaterdag 19 april normaal geopend en goed bereikbaar.

Bier

Er zijn nog meer bijzonderheden, zoals de AWM-toertocht op Paasmaandag. En natuurlijk het veelbesproken streekbier Poldrièn, gebrouwen door ’t Kuipertje in Heukelum. Bier (2000 flesjes) met een vleugje honing als streekproduct. Het bier is verkrijgbaar in de meeste cafés langs de route en via e-mail te bestellen bij Bram van der Wal: walliewal@kpnplanet.nl

Fotowedstrijd

Ronde de AWM en de Omloop van de Alblasserwaard is een leuke fotowedstrijd georganiseerd, waarmee drie prijzen te winnen zijn.

Surf hiervoor naar: http://fotowedstrijden.hetkontakt.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden