Afbeelding

Zweedse zege in Arno Wallaard Memorial

Sport 35 keer gelezen

MEERKERK • De Zweed Edvin Wilson heeft zaterdag in Meerkerk de Alblasserwaardse wielerklassieker Arno Wallaard Memorial gewonnen.

Na 159 kilometer reed een vrij grote eerste groep Meerkerk binnen voor de afsluitende vijf lokale ronden. Deze groep brak in tweeën, waarbij de lokale favoriet Robin Chaigneau (Koga Cycling Team) de slag miste.

In de vierde finaleronde koos Edvin Wilson het hazenpad. De Zweed hield de jagende meute op afstand en kwam na 192 kilometer met een voorsprong van ongeveer vijftien seconden over de meet. Thomas Stewart (Madison Genesis) werd tweede en Umberto Atzori (Koga Cycling Team) derde.

Verdiend

Laatstgenoemde had na afloop een dubbel gevoel. “Aan de ene kant is het schitterend om op het podium te staan, aan de andere kant niet”, besefte de 26-jarige inwoner van Zorgvlied. “Edvin Wilson sprong op een voor hem mooi momentje weg. Diverse ploegen reden met verschillende koppeltjes voorop, even stokte de organisatie om hem terug te halen.”

Of Wilson de slimste of de sterkste was in de kopgroep, wilde Atzori niet bevestigen. “Daar wil ik mij niet over uit laten, hij heeft wel verdiend gewonnen.”

Plek 2 op het podium was voor Thomas Stewart. De Engelsman moest duidelijk bijkomen van de koers. “It was a stressfull race on the dikes, in England there is more time to relax.” De rappe Stewart had graag willen winnen. Maar toen in de finale de Nederlandse renners de pedalen eventjes stil hielden en de Zweed Wilson soeverein als eerste over de meet reed, was voor de Engelsman een tweede plaats het hoogst haalbare.

Trots

Het kon de 24-jarige Zweed, erkend tijdrijder, niet deren. “Twee ronden voor het einde reden sterke teams als De Rijke en Metec voorop. Ik zag dat zij niet echt raad wisten met de situatie en ik pakte een paar seconden. Van lieverlee werd het gat groter. Anderhalve kilometer voor de finish was ik zeker van mijn zaak en wist dat ik die 20 seconden voorsprong niet meer weg zou  geven.”

De Scandinaviër had voor de organisatie nog een geweldige uitsmijter. “Als jullie trots zijn op deze polderkoers, dan ben ik trots dat ik de AWM mag winnen.” Niet veel later schreef Wilson zijn naam onder de eerdere winnaars van de mooiste polderkoers van Nederland.

Theo Sprong 

* Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van donderdag 24 april

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden