Afbeelding

Coen Vermeltfoort zegeviert in Sigmondstraat

Sport 45 keer gelezen

WERKENDAM • Dankzij uitstekend teamwerk van Cycling Team De Rijke ging Coen Vermeltfoort na 170 kilometer koers als eerste over de streep in de Altena Biesbosch Ronde.

Met Sjoerd Kouwenhoven had de oud-Rabojongeling een prima afleider in de kopgroep van vijf renners, die in de lokale finaleronden wisten te ontsnappen.

“In de slotkilometer heb ik wel twee keer moeten pareren. Als ik nog een keer iemand had moeten terughalen, dan had ik het niet geweten”, aldus Vermeltfoort direct na de finish. De 24-jarige coureur reed overigens zijn derde koers van het Paasweekend. Zondag won hij wel het criterium van Maaskant, maar zaterdag in de Alblasserwaard mislukte volledig zijn poging om zijn zege in de Arno Wallaard Memorial van 2013 te herhalen.

“Je kunt niet alles winnen”, grapte de man uit Heeswijk zuinigjes. “Binnen de ploeg is er uitvoerig over gesproken. We zaten goed van voren, maar haalden het podium niet. Vandaag wel, maar ik moet eerlijk bekennen dat de AWM wel een niveautje hoger is.”

Afstopwerk

Er werd overigens zeer aanvallend gekoerst in het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch. Amper de gemeente Werkendam verlaten, waren er in Almkerk al twee vluchters. Berden de Vries en Ike Groen piepten er tussenuit en bleven lange tijd vooruit. De samenwerking tussen beide mannen was perfect. Het afstopwerk van hun ploeggenoten Jo Piels en Team De Rijke in het peloton deed de rest om meer dan anderhalfuur voorop te rijden.

Richting de Biesbosch was het gedaan met het dappere duo. Maar al snel ontstond er een nieuwe kopgroep, nu met twaalf coureurs.

Dozijn

Weer was de sterk rijdende De Vries van de partij. Hij kreeg gezelschap van zijn ploegmaten Brusselman, Reinders en Roosen. Naast de vier renners van Jo Piels, was ook Team De Rijke met Hereijgers (winnaar van vorig jaar – TS), Kouwenhoven en de latere winnaar Vermeltfoort goed vertegenwoordigd. Het dozijn werd gecompleteerd door de Metec-renners Krul en Bakker, Van Zijl en Hofman van wv De IJsselstreek en eenling Daan de Groot van Belkin Jonge Renner.

Zetel

Tot aan de straten van Werkendam bleven de twaalf renners uit de greep van hun achtervolgers. Net op het moment dat er bijna sprake was  van een hergroepering sprongen Reinders, Bakker, Vermeltfoort, Kouwenhoven en De Vries weg. De vijf mannen pakten in no time een veilige voorsprong. Kouwenhoven stookte het vuurtje regelmatig op en bracht op deze manier troef Coen Vermeltfoort van zijn Team De Rijke in een zetel naar de streep.

Dennis Bakker was in zijn Metec-outfit, tussen rijders van Jo Piels en De Rijke, een vreemde eend in de bijt en dat besefte de uiteindelijke nummer 3 na de finish ook. “Het was inderdaad goed opletten. Met een sterke Vermeltfoort wist ik dat ik niet zou kunnen winnen, daarom ben ik blij met een plaats op het podium.”

Hetzelfde gevoel had Elmar Reinders. “Voor mij is plek 2 het hoogst haalbare. Ik heb de eindsprint wel aangetrokken, maar toen Vermeltfoort eenmaal naast mij zat wist ik dat hij ging winnen.”

Theo Sprong

Klik op de foto voor meer afbeeldingen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden