Afbeelding

Bommelerwaards team opnieuw tweede bij Roparun

Sport 39 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben in het afgelopen Pinksterweekend een prima prestatie neergezet. Voor het tweede jaar op rij eindigden de Roparunners op de tweede plaats bij de monster-estafette voor het goede doel van Hamburg naar Rotterdam.

De aanloop richting deze Roparun ging niet van een leien dakje. Wat tekorten in de personele bezetting en blessures bij een aantal lopers dreigden roet in het sportieve eten te gooien. Maar uiteindelijk kon het team dankzij de aanvulling met een aantal nieuwe teamgenoten op weg naar Hamburg.

De Bommelerwaard Runners gingen op zaterdagavond van start in de Noord-Duitse havenstad met een beoogde gemiddelde snelheid van 13,9 km per uur. In de startlijst betekende dat, dat er een hoge notering in zou kunnen zitten. Maar de net pas herstelde lopers en de te verwachten weersomstandigheden tijdens het weekend, zouden zomaar spelbreker kunnen zijn.

Meteen pech

Twee van de snelste lopers hadden meteen in de eerste etappe al pech. De één viel met de fiets en knalde met zijn hoofd op het asfalt en de ander verstuikte zijn enkel behoorlijk. Beiden werden opgelapt en hebben hun weg vervolgd. In het verdere verloop van de wedstrijd waren er natuurlijk de nodige pijntjes, maar die horen nu eenmaal bij zo’n groot en intensief sportevenement. En de kleine problemen die onderweg ontstaan op logistiek gebied of verkeersgebied, werden door de goede sfeer binnen het team telkens keurig opgelost.

Benauwd weer

De weersverwachtingen voor het weekend bleken uit te komen. Het werd een warm, maar vooral benauwd weekend, wat het intensieve sporten onder dit soort omstandigheden er niet eenvoudiger op maakt. Ook in de nacht was het nog warm en de luchtvochtigheid bleef hoog. Met veel drinken en verstandig omgaan met voeding konden deze problemen dan voor een groot gedeelte worden opgelost.

Wel was het onweer even een stoorzender tijdens de etappe van Ede naar Rhenen. De lopers bleven toen een tijdje wijselijk in hun busje wachten alvorens de wedstrijd te hervatten.

Sfeervol

Langs de route van de Roparun vanuit Parijs worden al jaren festiviteiten georganiseerd. Bij de Hamburg-route moet dit nog een beetje groeien. Maar plaatsen als Almelo en Zutphen doen al hun uiterste best om de doorkomst van de Roparunners op te fleuren. In het Alblasserwaardse dorpje Brandwijk stond hoofdsponsor Dick Brandwijk klaar om met zijn bedrijfsscooter zijn team een stukje te begeleiden richting Rotterdam. Helaas mocht hij niet helemaal mee naar de Coolsingel op zijn reclamemobiel. Maar de pret was er niet minder om.

Klassement

Al vanaf het begin liep het team in de top van het klassement. Er werd een paar keer stuivertje gewisseld tussen de plaatsen 2 en 3. De koploper was duidelijk een stuk sneller, dus niet in te halen. Uiteindelijk werd dus, mede door een mooie slotetappe, een mooie tweede plaats behaald met een gemiddelde snelheid van 13,91 km. per uur. Een prima sportief resultaat onder deze omstandigheden.

Binnenkort wordt het eindbedrag voor de Stichting Roparun bekend gemaakt.

www.bommelerwaard-runners.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden