Afbeelding

Derby Spirit-DCV; Schoonhoven en FC Perkouw rivier over

Sport 104 keer gelezen

REGIO • Voor het eerst in de geschiedenis zullen de zaterdagteams van Spirit en DCV elkaar in competitieverband gaan treffen. Schoonhoven en FC Perkouw zullen komend seizoen de pontkaart nodig hebben. Zij treffen in de 3e klasse C (Zuid 1) vooral tegenstanders van ‘onder de rivier’.

Een en ander blijkt uit de competitie-indeling voor het seizoen 2014-2015, die de KNVB dinsdagmiddag bekend heeft gemaakt. De nieuwe manier van indelen, waarbij onder meer naar de reisafstand is gekeken, heeft in sommige klassen voor een 'aardverschuiving' gezorgd.

Pikant

De zaterdagteams van Spirit en DCV zijn door de KNVB ingedeeld in de tweede klasse D.

Bas Haasnoot, doelman van Spirit, spreekt van een mooie indeling: “Ik sla vooral Zuidland hoog aan. Deze tegenstander speelde ons twee seizoenen geleden volledig van de mat. Ze zullen nu wel weer bovenin meedraaien.”

Ook DCV heeft volgens de goalie een sterke selectie. “Maar als wij het niveau halen van de wedstrijd tegen kampioen Brielle (4-1 winst, red.), moeten we de Krimpenaren kunnen hebben. Het zullen in ieder geval twee pikante duels worden.”

DCV-spits en topscorer Patrick de Reuver vindt de indeling met streekgenoot Spirit 'echt super'. “Ik heb het afgelopen seizoen geen wedstrijden van Spirit gezien, maar heb van horen zeggen dat het een hecht team is. Voetballend zijn wij, denk ik, wel beter. Over de andere tegenstanders kan ik niks zeggen. Ik ken ze gewoon niet.”

Nieuw

FC-Perkouw-trainer Harm Spijker vindt het heel bijzonder dat zijn ploeg is ingedeeld in Zuid 1. De naar de derde klasse gepromoveerde dorpsclub uit Berkenwoude kent de clubs uit de Alblasserwaard niet. “Voor ons is alles nieuw,” zegt Spijker, die het wel jammer vindt dat FC Perkouw clubs als Gouda en het Capelse SVS niet treft. “Het niveau ken ik niet, maar de meeste verenigingen hebben dezelfde achtergrond als wij: een kleine dorpskern, eigen spelers en ‘knokken’ voor elk punt. Het zal wennen worden om elke keer de pont bij Schoonhoven te nemen. Dat verlengt wel de reistijd en vlak bovendien de kosten niet uit.”

“Het is weer eens wat anders,” merkt Wout den Braber, elftalleider van zaterdagderdeklasser Schoonhoven op. “We zien het als een uitdaging om in competitieverband te spelen in de Alblasserwaard. Elk jaar steken we meerdere malen de Lek over om daar vriendschappelijk te voetballen. Groot-Ammers, Streefkerk en Peursum zijn verenigingen waar we al eerder tegen oefenden. Die clubs nemen veel publiek mee, dus gezellig wordt het sowieso. En ook wij hebben een trouwe aanhang.”

Wennen

In de vierde klasse D (West 2) komen Bergambacht, Dilettant, Lekkerkerk, Lopik en SPV’81 elkaar tegen. Ook hierin twee clubs uit de Alblasserwaard: Streefkerk en sv Noordeloos.

Voor Lopik zal het even wennen zijn. Het speelde immers zestig jaar lang zijn uitwedstrijden in het Utrechtse. “Mijn spelers en ik vinden de nieuwe indeling hartstikke mooi,” vertelt Lopik-trainer Bertus van Schaik enthousiast. “We komen nu meer voetballende ploegen tegen, is mij verteld, en we zijn af van het spelen tegen Utrechtse clubs, waar de fysieke kracht van de tegenstander ons vaak opbrak. Wij zien deze indeling echt als een uitdaging.”

Regio-voetbal.nl

Vanwege de nieuwe indeling slaat regio-voetbal.nl, het populaire streekvoetbaloverzicht vanuit de Alblasserwaard, volgend seizoen zijn vleugels uit. Ook de clubs uit de Krimpener- en Lopikerwaard (uit het verspreidingsgebied van Het Kontakt) zullen worden opgenomen in dit digitale platform, dat een enorme aanhang onder voetballiefhebbers heeft.

Haastrecht

Haastrecht en Gouderak spelen spelen komend seizoen diverse derby’s. Onderling, maar ook tegen o.a. Unio, Oudewater en RVC Reeuwijk.

De volledig nieuwe indeling voor de regioclubs staat onderstaand. Overigens zijn de 4e klasse zondagverenigingen in West 2 (Ammerstol, Stolwijk en Cabauw) nog niet ingedeeld. Als gevolg van de terugloop van het aantal zondagteams wordt eerst met de clubs besproken welke mogelijkheden er voor de competitieopzet en indelingen zijn. Daarna wordt een indeling gemaakt.

ZATERDAGVOETBAL

1e klasse A (West 1): Almkerk, Benschop, DTS Ede, Eemdijk, JSV Nieuwegein, LRC Leerdam, Lienden, De Meern, Roda'46, Roda Boys/Bommelerwaard, SVL, VVZ'49, WNC, Zuidvogels.

2e klasse D (West 2): Botlek, DCV, Drechtstreek, Lombardijen, Neptunus-Schiebroek, Oude Maas, Papendrecht, Pernis, Piershil, SC Amstelwijck, Spirit, Strijen, Wieldrecht, Zuidland.

3e klasse C (Zuid I): Altena, Ameide, Arkel, Asperen, Groot-Ammers, Herovina, Heukelum, FC Perkouw, Peursum, SC Everstein, SVW, Schoonhoven, Sleeuwijk, VVAC.

4e klasse D (West 2): Bergambacht, Dilettant, IFC, Kamerik, Lekkerkerk, Linschoten, Lopik, Moerkapelle, Oudewater, Rijnstreek, Rohda'76, SPV'81, Streefkerk, SV Noordeloos.

ZONDAGVOETBAL

3e klasse: Haastrecht, Gouderak, Alphen, Blijdorp, CKC, Donk, Esto, ONA, Ommoord, RVC’33, St. Hooger, Stompwijk, Unio, Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden