Afbeelding

Sjoerd Bax debuteert op WK-wielrennen

Sport 93 keer gelezen

UPPEL • Voor Jan van Arckel-junior Sjoerd Bax is 2014 een topjaar. De op de mountainbike opgegroeide renner uit Uppel maakt, amper een jaar na zijn definitieve overstap naar de racefiets, zaterdagmorgen 27 september zijn WK-debuut.

“In het begin van het seizoen had ik nog last van mijn knie, maar van lieverlee ging het steeds beter. In de Omloop van de Alblasserwaard reed ik nog achter de kopgroep. Een maandje later ging het veel beter in de Vredeskoers, een meerdaagse wedstrijd in Tsjechië”, herinnert de achttienjarige eerstejaarsstudent fysiotherapie zich.

Ploegentactiek

Vervolgens werd hij nationaal junioren tijdritkampioen en het Rabo Development Team was er als de kippen bij om hem vast te leggen. “Dat contract zegt mij trouwens meer dan een uitverkiezing voor een WK. Andere mensen geloven in je en dan meer dan in één dag.”

In het Noord-Spaanse Galicië gaat Bax zijn uiterste best doen. “De 135 kilometer lange wedstrijd, met niet al te zware cols, ligt mij wel. Overigens is bij ons iedereen kopman en iedereen ook knecht. Pas in de slotfase gaan we over op de ploegentactiek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden