Afbeelding

Corien Wortmann-Kool nieuwe topvrouw pensioenfonds ABP

Algemeen 106 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Corien Wortmann-Kool, oud-inwoonster van Oud-Alblas, wordt de nieuwe topvrouw van ambtenarenpensioenfonds ABP.

ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland. Corien Wortmann nam in 2013 afscheid van het Europees Parlement, waar ze jarenlang het CDA vertegenwoordigde. Als bestuursvoorzitter van ABP volgt ze Henk Brouwer op, die in mei vanwege persoonlijke omstandigheden vertrok.

De oud-politica, geboren en getogen in Oud-Alblas, gaat per 1 januari aan de slag bij ABP: 'Ik wil mijn kennis van de financiële sector en al mijn ervaring graag inzetten voor een goede zaak. Dat zijn de belangen van de ABP-deelnemers', stelt zij.

'Het vertrouwen in pensioenfondsen is de laatste jaren gedaald. Voor de komende jaren staan er veel veranderingen op stapel, waardoor de onzekerheid bij deelnemers over pensioen zou kunnen toenemen. Ik wil mijn bijdrage leveren aan goede en eerlijke communicatie met onze deelnemers. Over zekerheden en onzekerheden. Zodat ze weten wat ze wél en niet van ABP kunnen verwachten.'

Bestuur

Het ABP-bestuur is verheugd met de komst van Wortmann-Kool. 'Zij beschikt over grote kennis van de financiële sector, is een ervaren en krachtig bestuurder en beschikt daarnaast over een groot netwerk in Brussel en Den Haag. Voor ABP een ideale combinatie van kennis en ervaring', meent vicevoorzitter José Meijer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden