Afbeelding

Hartverwarmende Kerstboomwensactie Ladies Circle

Algemeen 51 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard heeft dit jaar het initiatief genomen voor een ‘Kerstwensboom-actie’ voor kinderen en gezinnen van de Voedselbanken Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam.

Deze actie werd gehouden in samenwerking met de basisscholen OBS Roald Dahl in Sliedrecht, Rotterdamse Schoolvereniging in Rotterdam, OBS De Viermaster en de christelijke basisschool Prins Constantijnschool in Papendrecht en het Openbaar Onderwijs in Alblasserdam.

Extraatje

Het doel van deze actie is om kinderen uit gezinnen, die van de voedselbank afhankelijk zijn en weinig tot niets aan Kerst kunnen doen, een extraatje te geven.

Viermaster

Bij De Viermaster is gekozen om per klas een voedselpakket te laten samenstellen door de kinderen. Op school zijn kerstballen opgehangen in de kerstbomen. Op elke kerstbal staat één levensmiddel vermeld, zoals rijst, aardappelpuree, thee, beschuit, jam, enzovoorts.

Elk kind heeft een bal uit de boom gekozen en neemt het levensmiddel van huis mee naar school. Deze zelfde actie hebben de OBS Roald Dahl en de Rotterdamse Schoolvereniging gedaan en hiermee hebben zij gezamenlijk zoveel opgehaald dat de 70 gezinnen in Sliedrecht voorzien kunnen worden van een voedselpakket.

Constantijnschool

Bij de Prins Constantijnschool en het Openbaar Onderwijs Alblasserdam is gekozen om ongeveer twee cadeautjes per klas te kopen. Ook hier zijn kerstballen opgehangen in de kerstbomen in de klas, alleen nu met de leeftijd en het geslacht van het kind erop vermeld.

Hartverwarmend

De kinderen en hun ouders op deze scholen hebben heel enthousiast en hartverwarmend gereageerd en gul gegeven. Totaal hebben we 85 voedselpakketten en ongeveer 75 cadeaus opgehaald bij de scholen en afgegeven bij de Voedselbanken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden