Afbeelding

Lars Gerritsen op herhaling in Hoornaar

Sport 61 keer gelezen

HOORNAAR • Passaat-atleet Lars Gerritsen ging zaterdag, in navolging van vorig jaar, weer als eerste over de streep in de Dirk IV-loop. Onder prima weersomstandigheden snelde Gerritsen naar een tijd van iets boven de 32 minuten. Bij de dames zegevierde Vanessa Hartman van Voornse Atletiek uit Brielle.

“Het was heerlijk weer en ook het parcours was prima te belopen”, aldus een tevreden winnaar Gerritsen na afloop, over twee weken deelnemer aan het NK 10 kilometer in Schoorl.  “Ik had graag onder mijn PR van 31.38 willen duiken. Maar door de stevige wind lukte dat niet. De eerste kilometers waren ook te langzaam.”

En dat was duidelijk te zien. In een langgerekt lint gingen de lopers de polder in. Na een aantal kilometers ontstond er enig verschil. “Rond de vier kilometer heb ik iets versneld en uiteindelijk bleef ik samen met Paul Verkleij vooruit”, analyseerde de student aan de Johan Cruyff University in Tilburg de race.

Zuinig

“Lars liep zuinig en daardoor kon ik lange tijd bij hem blijven”, lachte de nummer 2. “Aan de andere kant ben ik prima in vorm en voelde ik mij tijdens de wedstrijd constant goed. Na het bruggetje (een kleine 1500 meter voor de finish – TS) trok hij door en ben ik vervolgens in mijn eigen tempo doorgelopen. Ik had geen zin te forceren en de laatste kilometer geparkeerd te staan. Ooit liep ik rond de 30 minuten, maar dat zijn andere looptijden”, knipoogde de inmiddels 41-jarige Leusdenaar, trainend voor de marathon van Utrecht.

Ook Ruben Scheurwater, goed voor een derde plek, gebruikte de Dirk IV-loop als training voor een marathon. De Dordtenaar kwam zelfs lopend uit zijn woonplaats naar de Alblasserwaard gesneld. “Na anderhalf uur en 23 kilometer had ik nog tien minuten om mijn startnummer op te halen en iets te drinken. Dit zijn ideale wedstrijden om een blok van 10 kilometer te trainen. Nog twaalf weken en dan wil ik 2.22 lopen in de marathon van Rotterdam, met de mogelijkheid om nationaal kampioen te worden in de categorie 35 plus.”

Pijnloos

Bij de dames ging Vanessa Hartman als eerste over de streep. “Ik houd wel van de winter, hoewel er vandaag iets ‘te’ veel wind stond. Mijn doel voor vandaag was trouwens met mijn rug pijnloos te lopen, dat is gelukt en een overwinning is dan mooi meegenomen.”

Ook tevreden was Ron Jansen, voorzitter van het plaatselijk organisatiecomité. “Heel tevreden zelfs. Vanochtend toen ik wakker werd, was het even schrikken. Maar met onze contacten in het dorp, de goede samenwerking met Waterschap Rivierenland en niet te vergeten aannemersbedrijven De Kuiper en HaBo was het wegdek tijdig sneeuwvrij voor de bijna 640 lopers.”

Theo Sprong

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden