Afbeelding

Halve van Hercules tweede wedstrijd in loopcircuit

Sport 51 keer gelezen

DORDRECHT - De wedstrijd voor de mannen en de vrouwen met de lange adem in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit: de Halve van Hercules, de halve marathon van Dordrecht. Deze staat op het programma voor zaterdag 14 maart. Start en finish liggen op de atletiekbaan van DK & AV Hercules, ook voor de prestatielopen over 5 en 10 kilometer en de jeugd- en kleuterlopen.

De Halve van Hercules wordt voor de 39ste keer gehouden over het prachtige parcours langs Het Wantij en door de Biesbosch. De aanvang is om 11.30 uur voor de wedstrijd- en prestatieloop over ruim 21 kilometer. Deelnemers aan de prestatieloop over 5 of 10 kilometer beginnen om 11.45 uur. De eerste jeugd- en kleuterlopen beginnen om 10.00 uur.

De parcoursrecords op de hoofdafstand zijn in handen van Ruben Scheurwater en Anne Zijderveld. Zij wonnen in 2013 in respectievelijk 1’11.58 en 1’23.06. Op verbetering staat een premie en voor de snelste drie lopers in alle categorieën ligt prijzengeld klaar.

De organisatie creëert op de smalle dijk bij de start twee startvakken voor de snelle wedstrijdlopers: een voor lopers die sneller dan 1’30 lopen en een vak voor 1’30 tot 1’40. Voor alle afstanden is er bruto en netto tijdregistratie. Dus ook de lopers die achteraan starten finishen met een netto tijd.

Voorinschrijven

Het Grote Rivieren Loopcircuit ging in januari van start met een enorm deelnemersaantal voor de Dirk IV-loop in Hoornaar. De Halve van Hercules is de tweede wedstrijd in de cyclus van acht lopen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. Het aantal voorschrijvingen voor deze loop lag twee weken voor het evenement al rond de vierhonderd.

Voorinschrijven is mogelijk tot en met 10 maart via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers zich voor de start melden in het gebouw van Hercules aan het Halmaheiraplein 35 in Dordrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden