Afbeelding

Vijftig jaar volleybal in Meerkerk

Sport 233 keer gelezen

MEERKERK • Zaterdag 4 april wordt er op de kop af 50 jaar gevolleybald in Meerkerk. Reden voor de jubilerende vereniging om daar uitgebreid bij stil te staan. 

“Maar we hebben de activiteiten uitgesmeerd over het hele jaar”, begint voorzitter Edwin Versluis. “De jubileumvlag is al onthuld en ook het oliebollentoernooi stond in het teken van ons vijftigjarig bestaan.”

De aangeschoven Wobbe van Toorenenbergen vult zijn preses aan: “In 1965 zijn we officieel opgericht. Ruim 30 jaar waren we, samen met de voetbal en de gymnastiek, onderdeel van de omnivereniging SV Meerkerk. Maar in 1995 zijn de vier afdelingen als zelfstandige verenigingen verder gegaan.”

Clinic

Voorzitter Versluis maakte het vorige jubileum ook mee. “Alweer 25 jaar geleden, toen onder andere met een door de herenrecreanten georganiseerde clinic van Oranjespeler Avital Selinger. Nu heeft het huidige bestuur Wobbe gevraagd om, met al zijn ervaring, hand- en spandiensten te verrichten. En dat is gelukt. Op 4 april is er weer een volleybalclinic, deze keer van Matt van Wezel."

Reünie

Van Toorenenbergen kijkt al uit naar zaterdag 3 oktober. “Dat moet het hoogtepunt worden van de festiviteiten. We hopen op de grote reünie zoveel mogelijk (oud-)volleyballers te ontmoeten. Ze kunnen zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief, die eens per maand zal verschijnen.”

Theo Sprong

www.volleymeerkerk.nl

Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van donderdag 26 maart

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden