Afbeelding

AWM en Omloop met dikke stift in de agenda

Sport 230 keer gelezen

HOOGBLOKLAND/MEERKERK – Voor wielervereniging Jan van Arckel zijn de Omloop van de Alblasserwaard en de Arno Wallaard Memorial dé wedstrijden waar naar wordt uitgekeken. Ook voor de Hoogbloklandse wielerfamilie Van den Dool, die al maanden zaterdag 18 april met dikke stift heeft omcirckeld in de overvolle agenda.

“Met twee zonen in koers kan dat ook niet anders. Een intensieve dag, met jakkeren en veel afsnijden”, lachen vader Johan en moeder Annette, beiden actief bij de Paarse wielerrenners uit Noordeloos.  

Tips

De jongste telg van de Van den Dooltjes debuteert ’s ochtends bij de junioren. “Kelvin heeft mij al de nodige tips gegeven. Vaak is er na het eerste rondje een kleine kopgroep, ik moet dus proberen vanaf de start van voren te rijden. Normaliter bekijk ik de route op Streetview. Deze keer hoeft dat niet, want ik ken het parcours. Mijn tegenstanders heb ik wel goed geanalyseerd. Bram Welten en Yannick Detant zie ik als mijn grote concurrenten. Zij zijn tweedejaars junior en anderhalfjaar ouder. Het zijn sterke jongens. Zo heeft Yannick in het voorjaar Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen”, aldus de 16-jarige VWO 4 leerling, die begin maart zelf ook op het hoogste trede van het podium stond in Schijndel.

“De komende weken ga ik vroeger naar bed en met een iets andere trainingsopbouw hoop ik klaar te zijn voor de Omloop. Samen met mijn ploegmaatjes Jarri Stravers en Danny Slimmens ga ik voor een mooie klassering.”

Zonnetje

Dat wil zijn oudere broer Kelvin (19) ook, maar ondanks een goede winter gaat het iets minder voorspoedig. “Ik heb inderdaad het wintercyclocircuit van Jan van Arckel gewonnen, met vier eerste plaatsen. Een goede training om een uur lang lekker diep te gaan en de hartslag hoog te houden. Maar daarna vroeg mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg de nodige aandacht. Ik wil in mijn eerste jaar zoveel mogelijk punten halen. Dat lukt, maar zo af en toe moet ik dan wel de fiets laten staan. Aan de andere kant moet ik eerlijk zijn; ik ben een andere renner dan mijn broer. Jens is meer van de zware weersomstandigheden. Met veel wind en regen. Maar daar doe je mij geen plezier mee. Ik houd meer van een zonnetje”, glimlacht Kelvin, die na het rijden van de Omloop van de Braakman en de Altena Biesboschronde de nodige kilometers voor de AWM in de benen denkt te hebben.

Robin Chaigneau

De 19-jarige Hoogbloklander, die ’s middags letterlijk voor zijn ouderlijk huis voorbij hoopt te snellen, tipt zijn ploegmaat Robin Chaigneau als een gevaarlijke outsider. “In onze jonge ploeg is hij met de ervaren Frank de Reus onze leider. Natuurlijk hebben de Continental-ploegen veel meer kilometers in de benen, maar vlak Robin niet uit. Tijdens de wielerronde in de Houtse Linies heb ik dat wel gezien. Hij kan in een waaier zitten en kopwerk verrichten, maar dan trapt hij mee zonder te werken. Van zijn zeer economische manier van fietsen hoop ik nog veel te leren. Robin is en blijft een rappe renner, als hij in een gekke bui is…”

Broer Jens kijkt alweer verder. “Met Wielerteam Combinatie Zuid-Holland, een samenwerking tussen 30 wielerverenigingen, ben ik al een paar keer op stap geweest. In mei hoop ik deel te nemen aan de meerdaagse van Axel en de klassieker West-Brabantse Pijl.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden