Afbeelding

Jesse Muis achter Kooistra 2e in Omloop Alblasserwaard

Sport 75 keer gelezen

MEERKERK • Marten Kooistra uit Jonkersland was zaterdagmorgen de rapste in de Omloop van de Alblasserwaard van junioren. In de sprint van een kopgroep van negen -waar Bas Ottevanger uit Groot-Ammers zich op het laatste moment als tiende nog bij voegde - bleef hij Giessenburger Jesse Muis en topfavoriet Yannick Detant nipt voor.

“Een hele mooie overwinning, maar als de wedstrijd zwaarder was geweest dan was het nog mooier geweest”, aldus de 17-jarige Fries. “Iets meer wind en het had voor mijn part ook best mogen regenen.”

Jesse Muis, overallwinnaar van sprintklassement in Noordeloos, was ook tevreden. “Op deze tweede plek had ik vooraf zeker gehoopt. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden sprongen er vier weg. Op een gegeven moment kon ik er bijkomen. Eerst had ik een klein beetje schuin de wind tegen, maar eenmaal windje mee kon ik aansluiten.”

De Giessenburger moest even op adem komen, maar deed al snel brutaal kopwerk. In de beslissende laatste bocht werd Muis ingesloten en hij kwam op de streep net tekort.

Twee gaten

Zijn streekgenoten Bas Ottevanger en Jens van den Dool speelden een bescheiden rol in de finale. “Ik ben ergens achterin het peloton geëindigd”, sipte Van den Dool. “Over mijn wedstrijd ben ik tevreden, maar minder met het resultaat. Toen die vier wegsprongen, vielen er twee gaten en dat was er voor mij eentje teveel.”

Ottevanger lukte het nog wel om solo bij de koplopers te komen, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plek. De renner uit Groot-Ammers kon zijn emoties direct na de finish amper de baas. “Ik heb dit aan mijzelf te wijten. Maar ook als ploeg hebben we de slag gemist. We zouden om beurten weg proberen te komen, maar dat lukte niet. In de laatste ronde sloot ik nog wel aan. Maar de koplopers waren toen al een tijdje aan het freewheelen en ik had juist flink moeten doorfietsen om het gat te dichten. Stom, ik had eerder moeten gaan. Maar dat is achteraf makkelijk praten. In je eigen omgeving rijden en dan tiende worden is extra zuur. Volgend jaar beter”, baalde Ottevanger.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden