Afbeelding

Regen speelt autocross Meerkerk parten

Sportt 55 keer gelezen

MEERKERK • Na een prachtige lenteweek met volop zon gooide regen zaterdag behoorlijk wat roet in het crosseten. Niet alleen de toeschouwers lieten het afweten, maar ook een flink aantal coureurs bleef thuis.

“Dat is jammer, want samen met MAC Magneet doen we er alles aan om de sport in stand te houden”, aldus medeorganisator Henk Wooning van EZHACO. “De autocrosser is een uitstervend ras en zowel EZHACO als MAC Magneet zijn de laatste der Mohikanen.”

Gelijk heeft Wooning, want in de regio wordt er nauwelijks nog ‘gecrossed’. “Groot-Ammers, Brakel, Woudrichem en Hoogblokland behoren tot het verleden. Meerkerk niet, want volgens planning hoop ik zaterdag 11 juli hier weer te zijn. De baan is fantastisch en de vrijwilligers van MAC Magneet idem dito.”

Laagdrempelig

Voorzitter Goos Middelkoop van MAC Magneet snapt waar Wooning het over heeft. “We proberen de cross laagdrempelig te houden. Het vandaag aanwezige aantal regiorijders is hoopvol. Een mooi begin. We hopen die klasse weer te kunnen uitbouwen en denken er aan om voor de garagebedrijven een speciale Vijfheerenlanden Cup in het leven te roepen.”

Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van donderdag 30 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden