Afbeelding

WK-gangers Salto leggen de lat hoog

Sport 93 keer gelezen

NIEUWPOORT • Ilse van der Ham en de zussen Kim en Lotte Verveer maken komende week deel uit van de Nederlandse ploeg op het WK Rhönradturnen in Italië. Met name Kim is zeker niet kansloos voor een medaille.

Kim Veveer (19), haar zus Lotte Verveer (15) en Ilse van der Ham (16), alle drie uit Groot-Ammers en lid van gymvereniging Salto uit Nieuwpoort/Langerak, doen komende week mee aan de wereldkampioenschappen rhönrad  in het Italiaanse Lignano. Een badplaats ten oosten van Venetië.

Zij maken deel uit van de Nederlandse ploeg. In totaal vijftien jongens en meisjes sterk. Ook trainster Christa Bochanen gaat mee. “Dat Salto een relatief groot deel van de nationale afvaardiging voor haar rekening neemt, bewijst dat we een van de toonaangevende verenigingen op rhönradgebied zijn geworden. We hebben momenteel zelfs een wachtlijst.”

Voor Lotte en Ilse wordt Italië een groot avontuur. “Wij doen bij de junioren voor het eerst mee en hebben geen idee wat ons te wachten staat”, vertellen ze met gepaste trots. “Vooral de meisjes uit Duitsland en Israël zullen concurrenten zijn. We hopen op een hoge klassering. Maar alleen al het feit dat we meedoen aan het WK is super, toch?!”

Lees de rest van het interview donderdag in Het Kontakt editie Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden