Afbeelding

Simply Green wil winnen in Meerkerk

Sport 166 keer gelezen

BRANDWIJK/MEERKERK • Met de trekkertrek van Meerkerk voor de deur gaat Simply Green uit Brandwijk aan de leiding in de nationale competitie.

Het Brandwijkse team wordt gevolgd door Red Impact uit het naburige Zijderveld. Het wordt een strijd tussen John Deere (Simply Green) en International (Red Impact). De groenen versus de roden. En ja, Heineken tegen Amstel.

Er is werk aan de winkel voor Team Simply Green. De trekker is niet ongeschonden uit de strijd gekomen in Lochem. Daar werd in de eerste run de vooras scheef getrokken. Desondanks bereikte het team toch nog een derde plek en liep het verschil in de stand met Red Impact op tot liefst negentien punten. Alleen al het uitladen zal problemen opleveren, aangezien de John Deere door de malheur slechts met moeite in de truck kon worden gezet.

“Zo gaat dat iedere week”, legt Mark den Boer uit. Hij houdt voor het uit veertien man tellende team, dat verspreid uit de Alblasserwaard afkomstig is, de administratie en boekhouding bij. “Op zaterdag rijden we de wedstrijden en doordeweeks sleutelen we vijf avonden ter voorbereiding op de volgende trekkertrek. Niet dat we er altijd zoveel werk aan hebben, maar het is gewoon een gezellige gezamenlijke bezigheid.”

Traptrekkers

Marien den Besten en Laurens den Boer namen in 2007 het initiatief om een trekker aan te kopen. Als kinderen waren ze al bevriend en begonnen ze op traptrekkers. Later werden deze vervangen door brommers en nu doen ze mee aan de trekkertrek. Het team heeft al viermaal de nationale competitie gewonnen en dit jaar kan de eindwinst voor een derde keer op rij worden binnengehaald. Mark: “Dan mag je de wisselbeker houden en dat is nog nooit eerder voorgekomen.”

Supporters

Op 15 augustus rijden zowel Simply Green als Red Impact een thuiswedstrijd aan de Oude Zederik. Ze hebben allebei een standje voor hun sponsoren en supporters. Het is niet alleen een strijd tussen de teams, maar ook de merken. Simply Green rijdt op John Deere, Red Impact heeft International. De supporters hebben het respectievelijk over de groenen tegen de roden en ze drinken Heineken of Amstel.

“De strijd wordt geleverd op de baan, maar daarbuiten kunnen we het uitstekend met elkaar vinden hoor”, verzekert Mark. “Zo zijn we dit jaar nog samen naar Zwitserland en Denemarken getrokken om aan wedstrijden mee te doen.”

Simply Green wist in 2010, 2013 en 2014 al in Meerkerk te zegevieren en herhaalt dat kunstje graag. “Ja, die wedstrijd wil je winnen! Onze flinke supportersschare reist tijdens al onze wedstrijden mee, maar zo dicht bij huis is het natuurlijk het mooist om te laten zien wat we als team kunnen.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden