Afbeelding

Nieuwe mascotte voor jeugdatletiek AAA

Sport 42 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De jeugd van Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam heeft sinds kort een eigen mascotte.

Ondanks het feit dat het belangrijkste doel van de atletiekvereniging is om de kinderen op een verantwoorde manier te laten sporten is er ook altijd aandacht voor het plezier dat de kinderen daarin moeten hebben. Om iets te hebben waarmee de kinderen zich zouden kunnen identificeren kwam al snel het idee om een mascotte te laten ontwerpen.

Lambino

Voor deze opdracht werd Wim Hofstede, grafisch ontwerper bij Lambino logo, identity and branding te hulp geroepen. “Sinds enige tijd help ik bedrijven met het goed uitdragen van hun identiteit. Een sterk logo is daarin cruciaal. Na een bespreking waarin alle wensen geïnventariseerd werden heb ik een concept gemaakt. Ik ga altijd op deze manier te werk om te zorgen dat de opdrachtgever zich terug kan vinden in de voorstellen die ik doe.” Aldus Wim Hofstede, oprichter van Lambino.nl.

Sterk ontwerp

Het eerste ontwerp was meteen zo sterk dat hier definitief voor is gekozen. Het heeft het logo van de atletiekvereniging in zich, heeft binding met de molens van het damdorp en straalt de energie uit die de kinderen in de atletiek steken. Na de enthousiaste ontvangst door de kinderen zijn er nog meer varianten bedacht waarbij Atje, zoals de mascotte liefkozend is gedoopt, ook de verschillende onderdelen van de atletiek aan het beoefenen is.

De atletiekvereniging Alblasserdam heeft een nog steeds groter wordende groep pupillen en junioren, die elke maandag en woensdag traint. Naast de wedstijdgroep zijn er veel kinderen die twee keer per week sportief bezig zijn door de verschillende onderdelen van de atletiek te beoefenen.

Later dit jaar zullen in verband met het 70-jarig jubileum verschillende activiteiten worden georganiseerd waaronder een 10 km prestatieloop langs het prachtige decor van de Alblasserwaard.

Meer informatie over trainingen en de (jubileum)wedstrijden zijn te vinden op: www.aaa-atletiek.nl en op www.inschrijven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden