Afbeelding

Babette van 't Zelfde van Souburgh op shirt Oranje

Sport 360 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tijdens het Europees Kampioenschap hockey, dat deze week in Engeland gehouden wordt, betreden het Nederlandse heren- en dameselftal het veld in heel speciaal wedstrijdshirt. Op het shirt staat namelijk onder meer de naam van uitblinker Babette van t' Zelfde van Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh.

Zij is een van de 129 vrijwilligers die door haar clubleden werd betiteld als onmisbare ‘uitblinker’. Het uitblinker-shirt is een initiatief van de Rabobank om de clubvrijwilligers en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten. Het EK wordt van tot en met 30 augustus in Londen gespeeld.

De Rabobank riep hockeyend Nederland in de tweede helft van het afgelopen seizoen op om de uitblinkers van hun eigen vereniging te nomineren. Dat gebeurde massaal. Bij de Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh werd Babette van t' Zelfde uitgeroepen tot uitblinker van de club. Haar naam prijkt dus als eerbetoon op het EK shirt van Oranje. In totaal kwamen bijna 1000 nominaties binnen, wat wel bewijst dat elke club zijn eigen stille krachten kent die er week in week uit voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Op rabosport.nl staat het shirt met alle namen afgebeeld.

Megashirt en verloting

Van het bijzondere shirt is ook een reuzenexemplaar gemaakt. Dat zal tijdens de wedstrijden van Nederland worden uitgerold op de tribune om de teams aan te moedigen op weg naar hopelijk de Europese titels. Na afloop van het EK worden de wedstrijdshirts van de internationals verloot onder alle uitblinkers.

Een podium

Elke hockeyclub in Nederland kon haar onmisbare krachten een podium geven via www.rabosport.nl. Op deze site staan ook de meest bijzondere verhalen die zijn ingezonden. Want uiteindelijk hebben alle hockeyclubs samen een aandeel in de successen van Oranje, ook de Alblasserwaardse hockeyclub Souburgh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden