Sport 212 keer gelezen

REGIO • Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 staat weer met beide benen op de grond. In Bergambacht werd zaterdag tamelijk kansloos verloren van Thor.

De geelzwarten zijn tot nu aan een moeizaam seizoen bezig en staan voorlaatste. Coach Krijn Verlek: “We krijgen de komende weken de top van de ranglijst, dus we kunnen in elk geval vrijuit spelen. We missen bij vlagen de hardheid op dit niveau en komen ervaring tekort.”

Voorspelbaar

Op het oog speelde Volley Meerkerk’95 in de eerste set goed mee, maar boven de 20 punten maakte de thuisclub vooral serverend het verschil: 25-22. De tweede set was er voor Meerkerk één om snel te vergeten. Passend was het niet genoeg, waardoor de aanval erg voorspelbaar werd. Na een achterstand van maar liefst 17-3 kreeg de stand met 25-12 nog wel een iets draaglijker aanzien.

Verlek bracht drie verse krachten in deel drie. Het spel werd zichtbaar beter, maar op de service van Lidia Bons moesten de Alblasserwaardsen het antwoord schuldig blijven (25-22). Ook in de vierde set liep Volley Meerkerk’95 achter de feiten aan (25-18). Positief was de rentree van Wytske Deutekom. Zij was ruim zes weken wegens een blessure uit de roulatie.

WIK/Univé

De mannenhoofmacht van WIK/Univé liet in Tilburg zien prima mee te kunnen in de 1e divisie. Het resultaat viel alleen wel net de verkeerde kant uit. De Groot-Ammerse volleyballers verloren met 3-1.

WIK gaf in de eerste set een 16-21 voorsprong prijs: 25-22. De tweede set was een kopie, alleen met een betere afloop. Ditmaal hielden de bezoekers het verschil wel vast: 21-25. Daarna ontspon zich een spannend schouwspel, waarin Volley Tilburg net iets beter was: 25-22 en 25-19. De diagonaalspeler van de thuisploeg viel in de vierde set uit met een enkelblessure.

De Ammerse volleybalsters zijn in de 3e divisie ongeslagen gebleven, ook al bleven er twee punten in Dordrecht. Het door blessures geplaagde WIK/Univé kwam tegen Next Volley goed uit de startblokken: 17-25 en 16-25.

Vanaf de derde set waren de rollen omgedraaid. Het Ammerse spel haperde, er werden teveel fouten gemaakt, waardoor de thuisploeg via 25-19 en 26-24 een beslissende vijfde set afdwong. Hierin stelde WIK/Univé orde op zaken. Kennelijk had Next Volley al hun kruit verschoten: 6-15.