Afbeelding
Foto: Peter Stam
update

200 kalveren komen om bij brand boerderij in Streefkerk; Middenpolderweg enkele uren afgesloten

112 12.948 keer gelezen

STREEFKERK • In een loods bij een boerderij aan de Middenpolderweg ontstond woensdag rond 4.30 uur brand. Tweehonderd kalveren kwamen daarbij om. 

Het gaat gaat om een schuur van zestig bij honderd meter. Brandweer Zuid-Holland Zuid meldt dat er tweehonderd kalveren zijn omgekomen. 'Later in de ochtend wordt bepaald hoe de kalveren geruimd worden.' 

Meerdere hulpdiensten gingen ter plaatse. De brandweer was om 6.00 uur nog steeds bezig om te voorkomen dat de brand overslaat naar omliggende schuren. Rond 6.20 uur was het vuur onder controle. 'Team brandonderzoek komt ter plaatse om te bepalen hoe de brand is ontstaan', deelt Brandweer Zuid-Holland Zuid mee via Twitter.

Het vuur zorgde voor veel rook. Om de verspreiding van de rook in kaart te brengen zijn meetploegen opgeroepen. De Middenpolderweg werd enige uren afgesloten.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden