• Wethouder Quik met enkele leerlingen.
• Wethouder Quik met enkele leerlingen. Foto: Aangeleverd

Leerlingen genieten van bedrijfsbezoeken tijdens Techniekroute Nieuw-Lekkerland

Algemeen 380 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Ruim 140 kinderen van groep 8 hebben op woensdag 8 juni een bezoek gebracht aan lokale bedrijven tijdens de Techniekroute in Nieuw-Lekkerland.

Wethouders Johan Quik en Piet Vat startten samen met medewerkers van Gilde Vakcollege Techniek deze route. Daarna vertrok iedereen vanaf Brede School Het Carillon om verschillende technische bedrijven te bezoeken.

Elf bedrijven in Nieuw Lekkerland openden hun deuren om de kinderen kennis te laten maken met hun bedrijf in de technische branche. Wethouder Piet Vat van onderwijs en arbeidsmarkt: ‘Wat een energie krijg je op zo’n ochtend! Erg gaaf om deze Techniekroute opnieuw mee te mogen maken. Onderwijs vindt niet alleen plaats tussen de muren van de school maar juist in verbinding met de samenleving. Gelukkig kunnen de scholen die verbinding nu steeds weer meer opzoeken na de coronajaren waarin dat veel lastiger ging’.

Voorbereid op pad
Ter voorbereiding hebben de leerlingen zich in de bedrijven verdiept. Ze kwamen door een opdracht onder andere te weten wat het bedrijf doet en hoe lang het bestaat. Ook het stellen van vragen wordt gestimuleerd. Wat de kinderen vooral aanspreekt, is dat zij tijdens de bezoeken ook zelf aan de slag gaan. Op deze manier horen, zien en ervaren ze zelf wat een bedrijf precies doet.

Wethouder economie Johan Quik: ‘Gelukkig waren er, ondanks de drukke tijd, met personeelstekort en ruimtegebrek, genoeg bedrijven die mee wilden doen. Wij waarderen het enorm dat zij de leerlingen deze unieke kans bieden. Er deden dit jaar ook drie nieuwkomers mee. Mooi dat deze bedrijven zich spontaan aanmelden voor deelname aan deze Techniekroute.’

Blijk van waardering
Veel bedrijven helpen leerlingen van basisscholen en middelbare scholen bij hun beroepsoriëntatie. Om te bedanken voor hun inzet en commitment ontvingen zeven bedrijven een symbolisch schildje voor vijf jaar deelname aan de Techniekroute. Tegelhandel Boer, NMC, Jaleco, Hol Installatietechniek, Damsteegt, Korteland en Boerderij Eben-Haëzer ontvingen dit schildje.

Bedrijven met interesse in de Techniekroute, Onderwijsroute of VMBO-netwerkbijeenkomst kunnen contact opnemen met Louisa Broens, accountmanager bedrijven van de gemeente Molenlanden via 06-46884538 of ondernemersloket@jouwgemeente.nl.

• Vertegenwoordigers van de bedrijven met de schildjes.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 2 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 3 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 3 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden