• Wethouder Bram Visser.
• Wethouder Bram Visser. Foto: Geurt Mouthaan

Uitbreiding Sociaal Team Molenlanden wordt verlengd

Algemeen 728 keer gelezen

MOLENLANDEN • Tot en met juni 2023 kan het Sociaal Team van de gemeente Molenlanden gebruik maken van drie extra zorgprofessionals. Tijdens de commissievergadering van dinsdag bleek dat de gemeenteraad unaniem wil instemmen met het plan, dat ongeveer 160.000 euro kost.

De zorgprofessionals werden in 2021 aangetrokken om de tijdens de coronapandemie ontstane achterstanden weg te werken. Door de extra inzet zou het Sociaal Team de meldingen weer, zoals gewenst, binnen 4 tot en met 6 weken moeten kunnen oppakken. Dat is gedeeltelijk gelukt, begin mei stonden vijf van de vijftig meldingen langer dan zes weken op de wachtlijst.

Volgens de gemeente komt dit doordat het aantal meldingen na de tweede coronagolf weer toeneemt en blijkt hieruit dat de extra inzet nog langer nodig. De raad vraagt zich wel af of de verlenging van de extra inzet van tijdelijke duur blijft, of dat de extra zorgprofessionals in de toekomst – ook als de achterstanden die zijn ontstaan is weggewerkt – structureel nodig blijven.

“Vanwege de bemoedigende resultaten die we al hebben mogen zien en ook de signalen die mij bereikt hebben over de efficiency van het sociaal team, hebben wij als college gezegd laten we het verlengen tot en met juni 2023 en het dan weer evalueren”, legt wethouder Bram Visser de verlenging uit.

Daarnaast geeft Visser aan dat een eventuele verlenging van de inzet van extra krachten in februari/maart 2023 weer op de agenda komt. Ook krijgen de raadsleden nog voor de gemeenteraadsvergadering van 31 mei inzicht in de uitgaven uit het coronapotje: wat is er al betaald van de financiële compensatie die de gemeente Molenlanden van het Rijk heeft gekregen en hoeveel geld is er nog over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt net naast de gemeentegrens met Sliedrecht.
Grondeigenaren van zoeklocatie L2 bij Molenaarsgraaf positief over windturbines Nieuws 30 minuten geleden
• Peursum 1 Futsal.
Van Ekeren Hypotheken & Verzekeringen voorziet Peursum 1 futsal van nieuwe polo's Zakelijk 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderen De Schakel in Nieuw-Lekkerland skibbyballen voor stichting Tjeko Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden