Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>• Wethouder Quik (links) met de heer De Jong.</p>

• Wethouder Quik (links) met de heer De Jong.

(Foto: Aangeleverd)

Pinkeveerse Brug officieel overgedragen aan familie De Jong

  •   keer gelezen

GIESSENBURG • Op dinsdagmiddag 17 mei is de nieuwe Pinkeveerse brug officieel geopend. Heemraad Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland en Johan Quik van gemeente Molenlanden openden samen met eigenaren de heer en mevrouw De Jong de brug.

Wout de Jong uit Giessenburg was vanaf april 2021 al de eigenaar van de Pinkeveerse brug. Afgesproken was tijdens de overname dat Waterschap Rivierenland de bestaande brug zou vervangen door een nieuwe brug, overeenkomstig het ontwerp en de uitvoering van de bestaande brug. De nieuwe brug is inmiddels gereed. De heer De Jong is nu verantwoordelijk voor het behoud, onderhoud en de veiligheid die horen bij het eigenaarschap.

Wout de Jong is bewoner van Giessenburg en woont naast de brug: “Na al die jaren is de brug nu weer toekomstbestendig. Samen met mijn familie ga ik zorgdragen voor de Pinkeveerse brug zodat bezoekers kunnen genieten van de mooie omgeving.”

Ook de beide bestuurders zijn blij met de nieuwe brug: ”Hiermee is voor alle partijen op een goede manier een historisch stukje Giessenburg bewaard gebleven.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten