Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Vintage-kleding voor goede doelen bij Soroptimistclub Merwekring

  •   keer gelezen

GORINCHEM • De verkoop en modeshow van Soroptimistclub Merwekring kan na twee jaar afwezigheid vanwege de pandemie weer doorgaan op maandagavond 30 mei. De opbrengst gaat naar goede doelen. Deze avond wordt gehouden in theater De Vijf Zinnen in Gorinchem.

Ook dit jaar is er weer volop merkkleding te koop, van opvallend goede kwaliteit. Daarbij zijn ook bij de kleding passende accessoires, tassen en schoenen te scoren. In de op de verkoop toegespitste mode-show worden veel van de meest bijzondere stukken getoond.

Toegangskaarten van 8 euro per stuk zijn op de avond zelf verkrijgbaar bij de kassa van De Vijf Zinnen, Haarstraat 64 in Gorinchem en vooraf bij de leden van Soroptimistclub Merwekring. De modeshow start om 20.00 uur en de voorverkoop begint al om 19.00 uur. Er worden ook weer loten verkocht voor de loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De prijzen zijn gesponsord door diverse middenstandsbedrijven en clubleden. De loten kunnen alleen contant worden afgerekend. De aankopen van kleding en accessoires kunnen zowel contant als per pin worden afgerekend.

De opbrengst van de verkoop gaat naar een regionaal en een internationaal doel. Regionaal wordt de opvang van vluchtelingen ondersteund. Het internationale doel is Kinderfonds Mamas. Dit fonds steunt de mama’s van Zuid-Afrika: sterke en indrukwekkende vrouwen die opstaan voor de in ernstige armoede levende kinderen.

Aan het einde van de verkoop kunnen de medewerkers van Dress for Success uit de overgebleven kleding nog sets uitzoeken voor hun cliënten. Deze vrijwilligersorganisatie helpt werkzoekenden aan kleding, die past bij de functie waarop ze solliciteren. En wat er daarna nog overblijft gaat naar weer andere organisaties, die dit kunnen gebruiken voor hun cliënten. Zo krijgt alle kleding een tweede ronde. Een mooi en bijzonder initiatief, ook in het kader van de duurzaamheid, waar club Merwekring graag haar steentje aan bijdraagt.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen. De club zet zich in voor positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. De leden van Soroptimistclub Merwekring komen uit onder andere uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Soroptimist International heeft 75.000 leden en 3.000 clubs in 122 landen. Voor meer informatie mailt u naar: www.soroptimist.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten