• Beeld van een eerdere Dodenherdenking in Nieuw-Lekkerland.
• Beeld van een eerdere Dodenherdenking in Nieuw-Lekkerland. Foto: Wim Deelen

Dodenherdenking in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 595 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenking voor oorlogsslachtoffers weer plaats in het Wielewaalpark te Nieuw-Lekkerland, tegenover ‘t Waellant. Publiek wordt gevraagd aldaar rond 19:40 uur aanwezig te zijn.

Na twee jaren gewerkt te hebben met een livestream vanuit die locatie is de Oranjevereniging in Nieuw-Lekkerland verheugd en dankbaar dat er nu weer een fysieke herdenking plaats kan vinden. De herdenking start met een stille tocht die vanaf Het Carillon rond 19:35 uur vertrekt richting het oorlogsmonument. De stille tocht wordt begeleid door trommelaars van Muziekvereniging Apollo.

Tijdens de herdenking wordt er een gedicht voorgelezen door Lucas Meerkerk, en zijn er toespraken van wethouder Quik en legerpredikant Driesten. Aansluitend zullen de kransen worden gelegd, en is er een defilé langs het monument. De herdenking wordt ondersteund door het orkest van Muziekvereniging Apollo.

Speciale aandacht is er dit jaar voor de Oekraïense aanwezigen in Nieuw-Lekkerland, die bij veel gezinnen zijn opgevangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden