Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Twee kandidaten DoeMee! Molenlanden met voldoende voorkeurstemmen om rechtstreeks in de raad te komen

Algemeen 4.039 keer gelezen

MOLENLANDEN • Twee kandidaten van DoeMee! Molenlanden hebben voldoende voorkeurstemmen gekregen om rechtstreeks in de gemeenteraad terecht te komen: nummer 9 Anne Marie Mollema uit Hoornaar en nummer 11 (en wethouderskandidaat) Arco Bikker uit Groot-Ammers. Nummer 15 Erik de Jong uit Noordeloos zit in de wachtkamer.

DoeMee! behaalde woensdag acht zetels. Uit de top-8 van de lijst hebben Joke van de Graaf, Berend Buddingh’, Naomi Kok, Johan Quik, Ruud van Rijn en Wilma de Moel sowieso voldoende stemmen om verzekerd te zijn van een raadszetel. Ook Anne Marie Mollema en Arco Bikker zullen op 30 maart -vanwege hun voorkeurstemmen- als raadslid worden geïnstalleerd. Uit de top-8 vallen Bob Brokking en Mario de Lijster buiten de boot.
Afhankelijk van de college-onderhandelingen -DoeMee! had in de afgelopen raadsperiode twee wethouders- zitten Erik de Jong en Mario de Lijster (in die volgorde) op de reservebank. Over wie na Arco Bikker de tweede wethouderskandidaat is, laat DoeMee! zich overigens nog niet uit.

Bij Progressief Molenlanden behaalde Jeannette Hessels uit Arkel het benodigde aantal voorkeurstemmen. Zij komt echter niet in de raad omdat PM ondanks de winst op één zetel bleef steken, die zal worden ingenomen door lijsttrekker Ferry van der Koelen.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden