Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>• De bezoekers aan Kinderdijk, met v.l.n.r. Jennife Dumalag-Borong uit Filipijnen, Santosh Adhikari uit Nepal, Arie den Boer uit Alblasserdam en Jaap Ridder uit Krimpen aan de IJssel.</p>

• De bezoekers aan Kinderdijk, met v.l.n.r. Jennife Dumalag-Borong uit Filipijnen, Santosh Adhikari uit Nepal, Arie den Boer uit Alblasserdam en Jaap Ridder uit Krimpen aan de IJssel.

(Foto: Aangeleverd)

Master studenten wateropleidingen brengen bezoek aan Kinderdijk

  •   keer gelezen

KINDERDIJK • Op zaterdag 19 februari hebben twee master studenten van IHE Delft op uitnodiging van Rotary Club Rotterdam-Botlek Unesco Wereld Erfgoed Molen Network in Kinderdijk-Elshout bezocht.

Zij hebben kennis genomen van het watersysteem van de Alblasserwaard met een inleiding over de ontwikkeling van het watersysteem vanaf 1277 tot de watervisie 2050 van Waterschap Rivierenland in het bezoekerscentrum en een bezoek aan Nederwaard Molen 2. De molen, die dateert uit 1738, doet dienst als bezoekersmolen. In de molen bevindt zich een museumwoning. De molen heeft een ijzeren scheprad met een diameter van 6,30 meter waarmee de lage boezem van de Nederwaard wordt bemalen.

Sinds 2012 verzorgt Rotary studiebeurzen aan de IHE Delft, dé universiteit in de wereld voor wateropleidingen en watermanagement. De studenten komen voornamelijk uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Ze zijn al werkzaam op het gebied van water en krijgen de kans om hier een masteropleiding van 18 maanden te volgen. Na deze opleiding gaan ze terug naar hun land van herkomst om te werken in de watersector. Het bezoek vond plaats met dank aan Peter-Jan van Steenbergen, directeur-bestuurder van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten